понеділок, 31 липня 2017 16:47

"Коли Росія тисне руку, після цього перерахуйте пальці" - Клімкін застеріг Захід

"Коли Росія тисне руку, після цього перерахуйте пальці" - Клімкін застеріг Захід
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав західні країни відкинути усі ілюзії стосовно порядності російських партнерів після скандалу із Siemens. Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав західні країни відкинути усі ілюзії про порядність російських партнерів після скандалу із Siemens.

Про це він написав у авторській статті для німецького видання Welt, повідомляє "Укрінформ".

"Час уже зняти рожеві окуляри і подивитися реальності в очі: політика щодо Криму - слабка крапка світової дипломатії", - пише міністр.

Самому концерну Siemens та іншим компаніям, залученим до співпраці із російською державою, він дає пораду: "Коли вони тиснуть вам руку, після цього перерахуйте свої пальці".

Те, що турбіни Siemens опинилися в Криму в обхід санкцій, дипломат назвав "глибоким розчаруванням, яке породжує жах".

Клімкін звернув увагу, що за три роки, які пройшли з моменту анексії Криму, українська сторона постійно висловлювала заклопотаність тим, що деякі великі підприємці можуть не строго дотримуватися санкцій. Ці побоювання озвучувалися на найвищому рівні, "але, як сьогодні з'ясовується, вони залишилися непочутими". Тим важчою після випадку із Siemens стає ситуація зі зловживанням довірою.

"Креативність, з якою (росіяни) шукали шляхи обходу санкції, примушує замислитися", - відзначає Клімкін. У цій справі, за його словами, "на кону надто багато прибутку , але занадто мало моралі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина хоче розширити санкції проти Росії

Росія зіткнеться з проблемами при спробі запустити газові турбіни Siemens на електростанціях, що зараз будують в окупованому Криму. Жодна компанія не захоче їх встановлювати і обслуговувати, бо зіткнеться із міжнародними санкціями.

Зараз ви читаєте новину «"Коли Росія тисне руку, після цього перерахуйте пальці" - Клімкін застеріг Захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути