четвер, 07 лютого 2013 15:27

Коли "регіонали" розповідають про боротьбу з корупцією, в українців починається дикий регіт - експерт

Коли "регіонали" розповідають про боротьбу з корупцією, в українців починається дикий регіт - експерт
Палій: "Наші можновладці втрачають здатність адекватно оцінювати реальність". Фото: molbuk.ua

Від надмірної влади українські можновладці втрачають глузд і відчуття реальності.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Заяву Лук'янова можна розцінювати як абсолютно безглузду і необґрунтовану. По-перше, не представникам Партії регіонів розповідати про витрачання бюджетних коштів в обхід чинних процедур. Не їм розповідати про казнокрадство і про те, як потрібно витрачати державний бюджет. Це все виглядає, як відомий вислів "лови злодія". Як тільки хто-небудь із "регіоналів" починає говорити про боротьбу з корупцією, у багатьох українців починається дикий регіт. Адже всі бачать те, що відбувається в країні", - сказав політолог.

"Що стосується саме цього випадку забезпечення особистого голосування, то зрозуміло, що такими чином "регіонали" хочуть відвести увагу від власних порушень Конституції у цій сфері. Тому, що порушення ці - дуже серйозні, коли голосують не особисто за себе. Фактично голосування не за себе є захопленням влади. У нас величезна кількість законів - не  закони, а просто папірці, які були схвалені із захопленням влади тими, хто голосував не за себе. Це означає, що люди, які не мають права ухвалювати рішень, приймають їх за інших. Таким чином фактично здійснюється організованою групою захоплення державної влади. Величезна кількість призначень, законів були прийняті у такий спосіб. Зрозуміло, що для того, аби все це приховати, потрібні такі інформаційні приводи", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв радить Лук'янову завести кримінальні справи на "Регіони" за корупцію

Палій додав: "Що стосується самого Лук'янова, я пригадую, як він свого часу картку для голосування, так би мовити, позичив у Яценюка. Можливо, це на нього вплинуло і згадка про ці події".

На думку політолога, Лук'янов не подаватиме заяву до генпрокуратури.

"Це - білий шум. Зрозуміло, що ніякого сенсу у цьому немає. Думаю, навіть нинішня прокуратура була б дуже здивована, якби їй сказали робити щось у цьому напрямку", - сказав він.

Палій додав: "Один історик сказав: "У Римській імперії, як відомо, імператори зійшли з глузду від власної абсолютної монархії. А чому б не зійти з глузду і російським абсолютним монархам 19 століття?". Влада нині скрізь поширюється і не відчуває ніякого спротиву. Якщо вона не відчуває спротиву, але глухий народний гул, там її фантазія і поле необмежені. Вона може витримати що-завгодно. Як тільки вона отримає спротив, вона одразу розуміє, що тут є якісь перешкоди. Влада по суті є дуже проста. Розуміє тільки мову сили, простої сили. Наші можновладці втрачають здатність адекватно оцінювати реальність".

Зараз ви читаєте новину «Коли "регіонали" розповідають про боротьбу з корупцією, в українців починається дикий регіт - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути