Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2011 09:19

Колесніков розповів комісару ЄС про незмінність європейського курсу України

Колесніков розповів комісару ЄС про незмінність європейського курсу України

Європейська інтеграція - незмінний пріоритет і стратегічний орієнтир внутрішньої і зовнішньої політики України.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії, Комісаром з питань транспорту Сіймом Калласом на зустрічі в Кракові, повідомляє "Українська правда".

Колесніков зазначив, що залишилося кілька "маленьких, але дуже важливих кроків для того, щоб між Україною і ЄС був підписаний договір про Відкрите небо".

При цьому віце-прем'єр в черговий раз зазначив, що для нашої держави є виключно важливим встановлення безвізового режиму між Україною та країнами ЄС, що, за підрахунками фахівців, може в півтора-два рази збільшити кількість українських туристів, які приїжджають з України до країн ЄС .

За словами Колеснікова, одне з основних завдань уряду України - інтеграція національної транспортної мережі в європейську, досягнення європейських норм безпеки, зниження техногенного навантаження транспорту на навколишнє середовище, підвищення якості та доступності транспортних послуг.

"Наша країна поділяє погляди ЄС щодо необхідності оновлення наявної моделі взаємодії у сфері транспортних перевезень, а отже - активно долучається до процесів, спрямованих на підвищення ефективності перевезень у рамках міжнародних транспортних коридорів", - наголосив він.

"Повноцінно розкрити транспортний потенціал Європи буде можливо, лише налагодивши ефективну взаємодію з транспортними мережами сусідніх країн. У цьому контексті першочергове завдання для всіх сторін - вироблення прозорих, чітких механізмів відбору проектів і визначення інструментів їх фінансування", - підкреслив Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков розповів комісару ЄС про незмінність європейського курсу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути