понеділок, 15 лютого 2010 16:30

Колесніков каже, що ПР не відбиратиме у Бандери звання Героя

Колесніков каже, що ПР не відбиратиме у Бандери звання Героя
Партія регіонів не хоче піднімати галас навколо присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Про це заявив народний депутат, заступник глави фракції Партії регіонів Борис Колесніков сказав в інтерв"ю журналу "Власть".

Колесніков відзначив, що в українській історії ще не було прецедентів відкликання рішення про присвоєння звання Героя України.

"Якщо питання до мене, то особисто я б не став його чіпати. Взагалі, позбавляють якихось військових нагород чи звань тільки у тому випадку, коли людина отримала цю нагороду і стала злочинцем. А тут ситуація, коли людина мертва. Ми не схвалюємо, що йому присвоїли звання Героя. Але піднімати навколо цього шум не хочемо", - сказав Колесніков.

Відповідаючи на запитання, чи буде ПР перешкоджати, якщо в регіонах почнуть називати вулиці ім"ям Бандери, нардеп сказав: "Це вирішуватимуть муніципалітети". При цьому він висловив упевненість, що в Донецьку або в Дніпропетровську вулиці ім"ям Бандери не назвуть.

"А у Львові вже назвали - і пам"ятник є. Ну, будь ласка, якщо вони хочуть, це їх регіональна самоврядування. Це демократія. Це взагалі основа Партії регіонів. Яка ж ми Партія регіонів, якщо ми втручатимемося в справи кожної міськради? Це вже дискредитує саму партію", - відзначив Колесніков.

Нагадаємо, новообраний Президент Віктор Янукович сьогодні в інтерв"ю російському каналу заявив, що питання про відміну указу про присвоєння звання Героя України Степану Бандері буде розглянуто, повідомляє "Остров".


Зараз ви читаєте новину «Колесніков каже, що ПР не відбиратиме у Бандери звання Героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути