вівторок, 18 грудня 2012 09:40

Колесніченко впевнений: "Для європейських стандартів не обов'язково вступати в ЄС, їх ми можемо добитися і самі"

Колесніченко впевнений: "Для європейських стандартів не обов'язково вступати в ЄС, їх ми можемо добитися і самі"
Вадим Колесніченко. Фото: news.online.ua

Україна може розвинути європейські принципи самостійно і без входження до Європейського союзу.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Коментуючи створення Південного та Північного потоків, нардеп наголосив: "Це взагалі безпрецедентно. Бо ми, Україна, є учасниками Європейської енергетичної хартії. І якщо ми висловили незгоду, Європа в принципі не мала підтримувати відкриття цих двох гілок. Однак нас проігнорували. Причин багато. Одна і перша з них — це, на жаль, роздробленість політичних еліт. До сьогоднішнього дня Україна не обрала зрозумілий вектор розвитку".

Тому, на думку Колесніченка, головна задача України на цей момент — об'єднати політичні еліти. "Політикум України має об'єднатися у головному", - наголосив він, маючи на увазі зокрема і зовнішній вектор країни.

"За великим рахунком, всі ми, основна маса людей, вийшли з Радянського союзу, наче до сьогоднішнього дня живемо у ринкових відносинах. Але наче ж хочеться жити якби в ринку багатому та красивому, але щоб менше працювати і щоби держава повністю про тебе турбувалася. Навіть наш Європейський вибір з чим пов'язаний? Я наприклад, не вважаю за необхідне входити до Європейського союзу і повністю віддавати свій суверенітет. Я вважаю, що ми можемо взяти за основу питання соціального пакту захисту громадян, питання прав людини. Ці стандарти нам цікаві. Але ми їх можемо своїми силами і всередині добитися. Зовсім не обов'язково втрачати політичний суверенітет", - підкреслив "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко впевнений: "Для європейських стандартів не обов'язково вступати в ЄС, їх ми можемо добитися і самі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути