Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2012 17:13

Колесніченко каже, що його теща надто мала, щоб когось скрутити

Колесніченко каже, що його теща надто мала, щоб когось скрутити
Вадим Колесніченко не допомагає рідним у суді. Фото: tsn.ua

Останнім часом справа Валентини Македон, тещі народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка набула в пресі нового розголосу. На думку самого політика все це роздмухування — справа його опонентів. Про це він заявив в ексклюзивному коментарі Gazeta.ua.

"Все це (увага преси до справи Валентини Македон, - ред.) через вибори. Проте моя політична кар'єра зовсім не постраждала. Бо все, про що пишуть стосовно цієї справи, - дурниці. Мені цікаво як літня жінка, яка мені до плеча не дістає, змогла когось скрутити, і щось влити до рота. Мені смішно навіть це коментувати", - розповів Колесніченко.

На запитання, чи родина "регіонала" зустрічалася із постраждалою стороною, Вадим Колесніченко відповів, що йому невідомо це.

"Мені невідомо, бо я не займаюся судовими справами родичів і знайомих", - коротко зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теща Колесніченка залила підлеглій в горло спирт і отримала унікальний суд

Обурення в пресі викликав той факт, що заради жінки відбулося виїзне засідання Апеляційного суду Черкащини.

"Для того щоб зменшити витрати людей, які не в змозі виїхати, суди виїжджають по місцю проживання", - пояснив "регіонал".

Адвокат та представник Харківської правозахисної групи Геннадій Токарев в свою чергу зазначив, що в Україні не розповсюджена практика виїзних судових засідань.

"На моїй пам'яті такого ще не було. Але якщо підсудний не в змозі явитися через стан здоров'я — в такому разі можуть призначити виїзне судове засідання. Але за такої умови завжди має бути відповідний медичний висновок. А взагалі суд має відбуватися в залі судового засідання", - зазначив адвокат

Як зазначає "Україна молода", історiя цієї судової тяганини триває вже три роки.

"У 2009 році у місті Жашкiв, що на Черкащині, стався прикрий випадок. Валентина Василівна Македон, матір дружини Вадима Колесніченка Лілії Македон, під час сварки "скрутила" виховательку місцевого дитсадка Хрущ Галину та влила їй у горлянку нашатирного спирту. Внаслідок цього жінка зазнала опіків дихальних шляхів та стравоходу ІІ ступеня", - повідомляє видання.

Журналісти також відзначають, що чотири судові інстанції визнали тещу одіозного політика винною. Однак після приходу до влади "регіоналів" терези Феміди почали хилитися на бік обвинуваченої.

"Більше того, підсудна Валентина Василівна отримала винятковий привілей — сама визначила, в якому місті обласний суд проводитиме слухання по її справі", - пише газета.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко каже, що його теща надто мала, щоб когось скрутити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути