пʼятниця, 21 грудня 2012 18:29

Колесніченко хоче заборонити назви "жид", "хохол" і "москаль"

Колесніченко хоче заборонити назви "жид", "хохол" і "москаль"
Колесніченку, вочевидь, набридло, що його постійно обзивають "москалем"? Фото: polittech.org

Народний депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко хоче, аби Верховна Рада заборонила використання образливих назв націй "жид", "хохол", "москаль" та інших подібних висловлювань.

Відповідний проект постанови "Про заборону мови ворожнечі і висловлювань, що принижують людську гідність" він зареєстрував у парламенті 21 грудня, пише ТСН.

Згідно з пояснювальною запискою, постанова винесена на розгляд Верховної Ради з метою забезпечення прав і свобод людини і громадянина, удосконалення антидискримінаційного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Азаров любить українську мову більше за Колесніченка?

Зокрема пропонується заборонити використання мови ворожнечі й висловлювань, що принижують людську гідність ("жид", "хохол", "москаль" та ін.) в органах державної влади, установах і організаціях, на підприємствах, в установах освіти, науки, культури.

Причиною прийняття такого рішення є те, що, мовляв, вживання таких висловлювань призводить до "наростання напруги за етнічною, мовною та іншими ознаками в українському суспільстві, що є вкрай небезпечним для його існування".

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко хоче заборонити назви "жид", "хохол" і "москаль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

380

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути