Ексклюзиви
середа, 06 лютого 2013 12:50

Колесніченко через Раду протягне відзначення 70-ї річниці Сталінградської битви

Колесніченко через Раду протягне відзначення 70-ї річниці Сталінградської битви
Фото: lenta-ua.net

МОНмолодьспорту доручено передбачити проведення відкритих уроків пам'яті, зустрічей з ветеранами війни в середніх та вищих навчальних закладах у зв'язку з 70-тою річницею Сталінградської битви. Про це йдеться у проекті постанови, поданому до ВР нардепом від Партії регіонів Вадима Колесніченка, повідомляє ІА "Наголос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створюють альтернативу УГКЦ - залучили Колесніченка й Азарова

Відповідно до законопроекту, Кабміну доручається:

у двохтижневий строк з залученням зацікавлених ветеранських, воїнських та громадських організацій, народних депутатів України розробити План відзначення 70-ї річниці Сталінградської битви; передбачити у Плані відзначення 70-ї річниці Сталінградської битви заходи соціальної реклами й популяризації безсмертного подвигу бійців Червоної Армії, проведення зустрічей з ветеранами війни, демонстрацію сюжетів на телебаченні та радіо, організацію виставок, відкриття пам'ятних дощок та меморіальних знаків учасникам Сталінградської битви, видання книг та інформаційних матеріалів; у місячний строк затвердити План відзначення 70-ї річниці Сталінградської битви та поінформувати Верховну Раду України про результати його реалізації не пізніше грудня 2013 року; поінформувати Верховну Раду України про виконання Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" в частині упорядкування, збереження та спорудження пам'ятників, створення музеїв, меморіальних комплексів присвячених Великій Вітчизняній війні (в тому числі і Національного військового меморіального кладовища), протидії фальсифікаціям історії, шанобливого ставлення до ветеранів, символів та відзнак Великої Вітчизняної Війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко хоче святкувати 70-річчя Сталінградської битви по повній програмі

Зазначимо, МОНмолодьспорту доручено передбачити проведення відкритих уроків пам'яті, зустрічей з ветеранами війни в середніх та вищих навчальних закладах.

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби народного депутата В. Колесніченка, ініціатор законопроекту пропонує "гідно увічнити пам?ять загиблих воїнів-визволителів у Великій Вітчизняній війні, забезпечити вшанування безсмертного подвигу ветеранів війни, збереження та розвиток славних бойових і героїчних традицій українського народу, посилення патріотичного виховання громадян України, збереження історичної правди та формування загальнонаціональної гордості за славетних захисників Вітчизни".

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко через Раду протягне відзначення 70-ї річниці Сталінградської битви ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути