пʼятниця, 18 січня 2013 14:30

"Батьківщина" вимагає зустрічі із Януковичем і Пшонкою

"Батьківщина" вимагає зустрічі із Януковичем і Пшонкою
Олександра Кужель погрожує наскаржитись на владу іноземним послам. Фото: uainfo.censor.net.ua

Парламентська фракція об'єднаної опозиції "Батьківщина" вимагає зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, генеральним прокурором Віктором Пшонкою і керівництвом Державної пенітенціарної служби у зв'язку з видворенням жінок-депутатів з будівлі Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" № 5 (Харків) в п'ятницю вранці.

"Ми вимагаємо зустрічі з Генеральним прокурором і керівниками пенітенціарної служби. Ми вимагаємо зустрічі усією фракцією з президентом", - сказала народний депутат Олександра Кужель в п'ятницю на брифінгу в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко: "Розповіді Кужель абсолютно нічого не варті. Її ніхто не поважає"

Вона повідомила також, що в понеділок планується зустріч з іноземними послами та представниками міжнародних організацій. "Ми будемо в понеділок зустрічатися з усіма можливими міжнародними організаціями, послами. Ми, три народні депутати, які особисто на собі відчули тортури. І ми бачимо серйозну загрозу життя нашого лідера Юлії Тимошенко ... Для нас сьогодні збереження її життя дуже важливе питання" , - сказала депутат.

"Але хочу звернутися до всіх українців. Те, що ви всі побачили, що сталося з трьома народними депутатами-жінками, які виконували свої функціональні обов'язки по захисту прав засуджених в Україні - свідчення того, як влада сьогодні ставиться до кожного з вас. Якщо з нами так можна, розуміючи, яка у нас підтримка фракції, вас би просто забили на місці. Тож це питання не тільки захисту Юлії Володимирівни, це питання захисту кожного з нас з вами. Якщо немає права в країні, опір стає нашим обов'язком", - додала Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Умови утримання Тимошенко в десять разів гірші, ніж у "смертників" - Кужель

За її словами, вже підготовлені заяви в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) від неї та інших народних депутатів, яких видворили з ЦКБ № 5. "Уже підготовлені Сергієм Власенком 3 заяви до Євросуду від нас за наше побиття і порушення наших конституційних прав народних депутатів", - сказала Кужель.

У свою чергу, заступник глави парламентської фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін, також присутній на брифінгу, підкреслив, що фракція має намір продовжувати політичний тиск, щоб домогтися виконання вимоги екс-прем'єра. "Фракція і партія будуть продовжувати політичний тиск на правоохоронні органи, Генеральну прокуратуру, Міністерство юстиції, Державну пенітенціарну службу, які сьогодні зобов'язані виконати ті вимоги, які висунула Юлія Володимирівна Тимошенко, тому що вони повністю кореспондуються і повністю стикуються з нормами Конвенції з захисту прав людини ", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" вимагає зустрічі із Януковичем і Пшонкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути