четвер, 21 червня 2012 13:14

Колесніченка не запросили на обговорення його закону: "Це був шабаш націоналістів"

Колесніченка не запросили на обговорення його закону: "Це був шабаш націоналістів"
Фото: podrobnosti.ua

На вчорашнє засідання комітету Верховної Ради, де розглядався мовний законопроект, не запросили одного з його авторів Вадима Колесніченка.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради.

"Це вчора був шабаш націоналістів. Якщо його організатори хотіли щось обговорювати, то за два дні до того не потрібно було публікувати заяву комітету, де було сказано, що законопроект антиконституційний і його приймати не можна", - зазначив депутат.

Говорячи про те, що особисто він вніс 50 поправок до документу, Колесніченко пояснив, що після того, як законопроект був зареєстрований, отримав рекомендацію Венеціанської комісії, Міністерства юстиції та Міністерства культури. Регіонал наголосив, що його поправки не змінюють суті законопроекту, а покращують якість юридичної термінології.

В свою чергу "бютівець" Володимир Яворівський розказав, що Колесніченка запрошували на комітет через його помічників тому, що йому особисто додзвонитися не змогли.

"Вчора я зробив коротке вступне слово, сказав, що до законопроекту є 2400 поправок, зацитував журналіста з Донецька : "Не надо нас защищать, ми хотим защититься от вас". Після цього надав слово Колесніченку. Він говорив політичні речі, в яких про закон взагалі не йшлося. Потім виступив голова комітету з правової політики Сергій Міщенко на предмет неконституційності закону. Колесніченко раптом зірвався і нічого не пояснюючи вийшов. Його камера знімала, поки він був на засіданні, пішла разом з ним", - пояснив він.

Депутат наголосив, що згідно  розрахункам міністерства фінансів на впровадження мовного законопроекту потрібно 17 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченка не запросили на обговорення його закону: "Це був шабаш націоналістів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути