Ексклюзиви
субота, 27 березня 2010 11:06

Коханівського затримали через помічника Табачника

Коханівського затримали через помічника Табачника

Представника українських націоналістів Миколу Коханівського вчора в обід взяли під варту у Шевченківському територіальному відділку міліції N3. Його звинувачують у побитті Віктора Вороніна, який працює помічником Міністра освіти й науки Дмитра Табачника.

Чоловіки побилися ще 17 березня на пікеті проти новопризначеного міністра, біля будівлі Міносвіти. На відео, яке довелось зняти журналістам, видно, що почав сутичку помічник Табачника. Лівою він рукою вдарив націоналіста у щоку. Тоді Коханівський відповів на удар Вікторові Вороніну, вдаривши кілька разів його по обличчю. Міліція розтягла чоловіків та порушила проти Миколи Коханівського карну справу.

Вчора о 13.00 він сам прийшов у відділок дати показання. Там його затримали.

Близько 16.30 Коханівського перевезли в ізолятор тимчасового тримання, що на пров. Косогірному.

- Миколу звинувачують у злісному хуліганстві. Йому загрожує до п"яти років позбавлення волі. В понеділок в Шевченківському райсуді відбудеться суд. Зараз Микола дає покази. Він сам забажав прийти в райвідділок, запрошень йому не присилали, - каже Сидір Кізін, адвокат Миколи Коханівського.

Націоналістичні громадські організації вважають, що взяття під варту Коханівського незаконне, оскільки на місці події Миколу міліція не затримала. Націоналісти збираються організовувати пікети в підтримку Миколи Коханівського.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Коханівського затримали через помічника Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути