Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2008 09:42

Коли Україна в кризі, чиновники витрачають гроші на дорогі авто. Виділився Гелетей

З початку року органи влади, а також державні і комунальні підприємства витратили на придбання автомобілів 100 мільйонів гривень. П"ята частина цих коштів пішла на престижні позашляховики і представницькі лімузини.

За даними "Вісника державних закупівель", до кінця року центральна влада, губернатори і держкомпанії планують прикупити ще декілька десятків дорогих машин.

Найбільш розкішну з них - Audi А8 4,2 Langversion Quattro - очікують в Управлінні державної охорони, яким керує генерал армії Валерій Гелетей.

Вже до кінця цього тижня відомство планує провести тендер. За інформацією автодилерів, вартість машини перевищує 650 тисяч гривень, пише Дело.

Як розпоряджатиметься престижною Audi А8 4,2 Langversion Quattro начальник Управління держохорони, в тендерному комітеті відомства не повідомили. Представник комітету, який не назвався, лише лаконічно пояснив, що машина потрібна саме така і для службових цілей.

Цінителі Audi працюють не тільки в адміністрації держохорони. До кінця жовтня заплановане придбання ще двох таких авто. Audi А6 Limousine придбають в держпідприємстві "НЕК "Укренерго".

Ціна цієї машини в автосалонах сягає 450 тисяч гривень. Дещо скромніші плани у "Хмельницькобленерго". Енергетики вирішили купити Audi A6 3.2 FSI Quattro. Її ціна варіює в межах 300-400 тисяч гривень.

Крім того, популярністю у представників влади і топ-менеджерів комунальних і держкомпаній користується американський Lexus. Цього року держструктури вже придбали шість машин цієї марки.

Серед щасливчиків числиться Управління ДАІ в Черкаській області. Найдорожчу версію автомобіля - новинку цього року Lexus LX 570 - купили ОАО "Київгаз" (територіальній общині Києва належить близько 30% акцій цієї компанії - ред.) і Український держінститут з проектування об"єктів дорожнього господарства "Укргіпродор". Вартість позашляховика перевищує 700 тисяч гривень.

Також високим попитом у державі користується Toyota Land Cruiser. З 2004 року і по сьогоднішній день чиновниками або підприємствами з державною і комунальною формами власності придбано 15 таких авто.

За даними "Вісника державних закупівель", вартість придбань залежно від модифікації коливалася від 300 до 350 тисяч гривень. Були і виключення. Минулого року Національний депозитарій України (частка держави - більше 70%. - ред.) купив Toyota Land Cruiser 120 Prado за 827 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна в кризі, чиновники витрачають гроші на дорогі авто. Виділився Гелетей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути