вівторок, 21 січня 2014 10:28

"Коли приїжджав на якісь роботи, брав лопату і ставав з нами" - на Черкащині поховали керівника "Уманьгазу"
10

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

"Такий молодий, ще міг жити і жити. В країні така ситуація, що на його місці може бути кожен бізнесмен, чиновник навіть дрібний, - говорять між собою дві жінки років сорока у темних шубах з мутона, стоять біля готелю "Софіївський", що на території дендропарку "Софіївка" в Умані, Черкаської області. Тут прощаються із 51-річним Володимиром Мельником, головою правління ПАТ "Уманьгаз", голову міської організації Партії регіонів. Його застрелив один із його співробітників Микола Басюк 17 січня. Після того Басюк мисливським обрізом поранив головного бухгалтера Тетяну Чернявську, а сам застрелився. Миколу Басюка поховали вчора. Чернявська у лікарні, у неї поранена права рука.

Церемонія прощання призначена на 10.00. Біля 9.30 привозять коричневу лаковану труну з тілом. Супроводжують родичі і друзі. Дочка з дружиною у чорному одязі. За півгодини починають сходитися люди.

"Коли приїжджав на якісь роботи брав лопату і ставав з нами, - каже 62-річний слюсар Костянтин Лаута з села Оксанино Уманського району. – Коли треба було щось не боялися йти до нього, на лікування родичів давав".

Надворі курять чоловіки. Стоять групками по кілька осіб. Раз по раз чути "майдан", "гранати рвали всю ніч", "Янукович", "опозиція".

"Сюди йдуть не всі регіонали, є люди, які його просто знали і прийшли провести в останню путь, - каже жінка років 50-ти. Називатися відмовляється. Тримає дві гвоздики. Ховається від снігу у капішон. – Багато кому робив добро, а про друге не говорять на похороні".

Юрист підприємства Марина Татаркіна плаче.

"Дуже добрий керівник був, - плаче Татаркіна. Очі підведені сірими тінями. Одягнена у чорне пальто. – Хто мав, які проблеми йшли до нього. Веселий і добрий".

"Він був професіоналом, відомий серед колег на рівні країни, - говорить керівник "Черкасигазу" Сергій Буян . – У нього багато друзів по всій країні. Ми познайомилися, коли він відстоював інтереси свого підприємства у "Натофгазі" України. Володимир ніколи не боявся дискусії, не боявся говорити. Це велика втрата для газовиків України".

Щоб не стояти на заметілі, дехто йде на третій поверх готелю у актовий зал. Тут сидять сусіди Мельника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умані попрощалися з керівником міської Партії регіонів

"Треба було подзвонити, йшла до них, бо не маю домашнього телефону, - каже 68-річна Тетяна Бондар, одягнена у хутряну шапку. Кучеряве волосся зібране. При згадці про Мельника усміхається. – Завжди удвох із жінкою – рано на роботу бачу їдуть, ввечері з роботи. Жив сімˈєю".

"Вони завжди удвох із Наташою, з першого класу разом, - говорить товаришці брюнетка у чорній дублянці. – Ми з ним в один клас ходили, Володя найменший по віку був, але не уступав нікому".

Біля 11.00 збирається більше сотні людей у фойє, черговий просить не скупчуватися. У дворі збирається більше 500 осіб. Вінки, що приносять люди ставлять при вході. Від Партії регіонів вінок із блакитною стрічкою приносить колишній голова міської організації Аркадій Рибак, його ставлять на видному місці. Весь час грає у звукопідсилювачах класична музика. Музиканти з інструментами чекають біля воріт, гратимуть на кладовищі. За півгодини до кінця церемонії приїздить голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк та мер Умані Юрій Бодров. Екс-нардеп регіонал Петро Цюрко приносить чотири червоні гвоздики.

Траурний мітинг відкриває Юрій Бодров. Дає слово Валерію Черняку:

"Їдучи сюди, я спілкувався з головою обласної державної адміністрації Сергієм Борисовичем Тулубом, який знаходиться за межами нашої країни. Він передавав родині Володимира Григоровича щирі співчуття, - говорить у промові Черняк. – Світла пам'ять про Володимира Григоровича залишиться у наших серцях навіки. Царство йому небесне!"

"Дорогий друже, спи спокійно. Те, що не встиг зробити, ми будемо старатися довести, - говорить сумним голосом Петро Цюрко".

Біля 12.00 церемонія завершується. Людей просять брати вінки. Траурна колона займає більше сотні метрів. Вийшовши з парку, люди пересідають у автівки у автобуси, щоб їхати на кладовище. Від їхньої кількості утворюється кілометровий затор. Поховають Володимира Мельника на старому кладовищі у мікрорайоні Нова Умань на виїзді з міста.

Зараз ви читаєте новину «"Коли приїжджав на якісь роботи, брав лопату і ставав з нами" - на Черкащині поховали керівника "Уманьгазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути