пʼятниця, 05 лютого 2010 09:35

Коаліція від Януковича: "Наша Україна", КПУ, ПР і Блок Литвина

Коаліція від Януковича: "Наша Україна", КПУ, ПР і Блок Литвина

Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович допускає створення в разі своєї перемоги на виборах президента коаліції, до якої увійдуть депутати від фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина, а також більша частина депутатів від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона".

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "1+1".

"Мова зараз може не йти про всю "Нашу Україну", мова йтиме, я сказав би, про більшу частину "Нашої України" і ті фракції, які є в парламенті - це Блок Литвина, напевно, фракція комуністів і Партія регіонів, і цього буде достатньо (для створення коаліції)", - сказав лідер ПР.

При цьому Янукович не уточнив, на входження якої частини НУНС в коаліцію він розраховує, відзначивши, що переговори зараз ведуться з декількома групами в блоці.

"Мені відомо, що є декілька груп, які складають більшу частину "Нашої України". З цими групами наші депутати ведуть переговори, і швидше за все, домовляться", - сказав він.

Янукович підкреслив, що після того, як буде сформована нова коаліція, діючий Кабінет Міністрів буде відправлений у відставку.

Нагадаємо, Янукович прогнозує початок переговорів щодо створення коаліції 9 лютого.

28 січня Рада 231 голосом звільнила Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Відповідний проект постанови підтримали: 171 депутат від ПР, 27 - від КПУ, 19 - від БЛ, 11 - від НУНС, 1 - від Блоку Юлії Тимошенко і 2 позафракційних депутати.

3 лютого Рада 233 голосами виключила із закону "Про вибори Президента України" норму, відповідно до якої засідання виборчої комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менше 2/3 її складу.

Законопроект підтримали 172 депутати від ПР, 1 - від БЮТ, 29 - від НУНС, 27 - від фракції КПУ і 4 позафракційних депутати.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко упевнена, що у Верховній Раді вже створений прообраз нової коаліції після президентських виборів: між Партією регіонів, "Нашою Україною" і Компартією.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Коаліція від Януковича: "Наша Україна", КПУ, ПР і Блок Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути