субота, 14 вересня 2013 03:47

Князевич пояснив, що позбавлення депутатства Маркова — це "привіт" усім "регіоналам"

Князевич пояснив, що позбавлення депутатства Маркова — це "привіт" усім "регіоналам"
Руслан Князевич. Фото: tsn.ua

На українському парламентаризмі можна ставити крапку, адже відбирання депутатських мандатів перекреслює народовладдя в Україні.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Руслан Князевич, коментуючи позбавлення лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова депутатського мандата.

Політик, зокрема, вважає, що відбирання депутатських мандатів є незаконним і порушує основні засади народного представництва.

"Ми не вступаємося за Маркова. Ми вступаємося за принципи, з якими ми йшли на вибори і які сповідуємо", - наголосив Князевич.

"Нам було дуже прикро бачити, що коли спікер парламенту оголошував про позбавлення мандатів і відбирання карток для голосування в Балоги і Домбровського, представники Партії регіонів сприйняли це великими оваціями", - додав опозиціонер.

Він пояснив, що таким чином влада насамперед залякує не опозицію, а власних нардепів.

"Насправді це привіт, переданий не нам, а їм. Бумеранг запущено для того, аби тримати у страху і впливати на членів своєї фракції, які могли б заявляти про власну думку", - уточнив Князевич.

Парламентарій заявив, що його фракція говорить відверто про те, що подібним судовим рішенням поставлено крапку в дискусії про присутність в Україні парламентаризму.

"Тому що це не має нічого спільного з тими основними засадами народного представництва, які є у світовій практиці і, зрештою, відтворені в українській Конституції", – підсумував Князевич.

Зараз ви читаєте новину «Князевич пояснив, що позбавлення депутатства Маркова — це "привіт" усім "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути