неділя, 20 грудня 2020 23:50

"Кнопкодавство" в Раді: назвали ініціативи для боротьби

"Кнопкодавство" в Раді: назвали ініціативи для боротьби
Спікер парламенту наголосив, що у Раді IХ скликання "кнопкодавство" набагато менш розповсюдженіше, аніж то було в попередніх скликаннях. Фото з відкритих джерел

Для боротьби з імовірним "кнопкодавством" у Верховній Раді планують встановити додаткові камери, зменшити можливість для "голосування зі зручних позицій", а також створити більш жорсткий закон, який би регламентував не персональне голосування.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, пише УНН.

"Я збирав нараду з керівниками депутатських фракцій та груп. Вони звернулися з деякими пропозиціями. Це їх ініціатива була – провести засідання. Ми вийшли зі спільною позицією: ми поставимо додаткові камери в залі; ми зменшимо можливість звідки можна буде голосувати з "дуже зручних" для таких позицій; ми звернулися до профільного комітету, й апарат (Верховної Ради - ред.) долучиться до цього процесу, написати більш жорсткий закон, який би регламентував наслідки неперсонального голосування. З одного боку – кримінальна відповідальність, з іншого – фінансова. Як показує практика, депутати також переживають за свої заробітні платні", - зазначив Разумков.

Спікер парламенту наголосив, що у Раді IХ скликання "кнопкодавство" набагато менш розповсюдженіше, аніж то було в попередніх скликаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про проблеми у боротьбі з "кнопкодавами" в Раді

"Раніше це була практика, сьогодні – виняток. Але якщо вийняток з'являється, то з ним треба боротися, щоб він не став практикою. Є один варіант, який дозволив би нам піти від "кнопкодавства". Це встановити нову систему "Рада" (мова йде систему для голосування "Рада-4", яка вже використовується в Київраді – ред.), яка працювала на біометричній базі, FaceID або відбиток долоні. Вона досить коштовна. Вона коштує 250-300 мільйонів. Сьогодні, в умовах ковіду, якби ми заклали ці кошти, то так же прийшли медики й вчителі й сказали: "Ну як вам не соромно?". Давайте поки ми відіграємо це на законодавчому рівні, а далі, якщо буде необхідно, перейдемо (до системи для голосування "Рада" – ред.)", - підсумував Разумков.

За неперсональне голосування ввели штрафи. Зміни до законодавства торік 19 грудня ухвалила Верховна Рада. "За" голосували фракції "Слуга народу", "Батьківщина" і "Голос". Нуль голосів - ОПЗЖ і "Європейська солідарність.

Зараз ви читаєте новину «"Кнопкодавство" в Раді: назвали ініціативи для боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути