четвер, 16 лютого 2012 10:54

Клюєву дісталась машина без двигуна і коліс – Гавриш

Клюєву дісталась машина без двигуна і коліс – Гавриш

Новообраний голова Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Клюєв не зможе відновити повноцінну діяльність цієї структури. Та й президенту Віктору Януковичу це не потрібно.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив колишній перший заступник секретаря РНБО, політичний експерт Степан Гавриш.

На запитання про те, що підштовхнуло президента до призначення Клюєва секретарем РНБО, Гавриш відповів: "Ми ніколи про це не дізнаємось. Але це були складні надзвичайні події. Жодна версія, озвучена експертами, не має відношення до звільнення Клюєва (з посади першого віце-прем'єра – ред.). Бо питання не йшло про ротацію у політичній владі України. Йшлось про звільнення Клюєва під впливом особливої інформації, яку отримав президент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді нові перестановки: Богатирьова очолила МОЗ, а Клюєв - РНБО

На переконання експерта, Клюєв не зможе відтворити роботу РНБО.

"Знаєте, машина розібрана, і від неї вкрали двигун з колесами. Тому це об'єктивно неможливо. Для відновлення роботи Ради йому потрібно буде не просто мінімум рік, залучення ресурсів, інтелектуальних спеціалістів з нацбезпеки, а й створити систему, яка при руйнуванні не залишила можливостей для відновлення", - пояснив Гавриш.

Водночас він назвав клубними традиціями те, що з Клюєвим офіційно попрощались у Кабміні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пояснив, чому назначив Клюєва главою РНБО

"Виглядає це досить драматично. Президент представив Клюєва колективу з 70 чоловік в Адміністрації президента. Але АП не прокоментувала його призначення і не сформулювала для нього будь-які завдання. Клюєв сформував сам собі програму, яка не має жодного відношення до роботи РНБО", - наголосив Гавриш.

"Президенту не потрібна сьогодні думка РНБО. Він особисто керує Кабінетом міністрів. РНБО може йому надати лише аналітичну опору для маневрування у складному політичному світі", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Клюєву дісталась машина без двигуна і коліс – Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути