вівторок, 02 липня 2019 13:36

Клюєв проживає в окупованому Донецьку і йде в Раду - ЦВК

Клюєв проживає в окупованому Донецьку і йде в Раду - ЦВК
ЦВК зареєструвала Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати.

Центральна виборча комісія зареєструвала колишнього главу Адміністрації Януковича Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради.

Попередньо текст проекту постанови зачитав член ЦВК Михайло Вербенський у вівторок.

"Центральна виборча комісія постановляє.

Перше. Зареєструвати кандидатом у народні депутати висунутого Ліберальною партією України в одномандатному виборчому окрузі №46 (центр – місто Бахмут, Донецька область. - Gazeta.ua) Клюєва Андрія Петровича... Протягом останніх 5 років проживає на території України.

Освіта вища, тимчасово не працює. Проживає у місті Донецьку, судимість відсутня", - сказав посадовець.

Також член ЦВК повідомив про внесення змін до попередньої постанови про форму і текст бюлетенів для голосування в одномандатних округах.

"Доповнивши новою позицією - Клюєв Андрій Петрович, 1964 року народження. Цю постанову надіслати державному підприємству "Поліграфічний комбінат "Україна" для виготовлення контрольного примірника бюлетеня в одномандатному окрузі №46", - сказав Вербенський.

Посвідчення кандидата у нардепи Клюєва видадуть представнику партії, яка його висунула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Касу екс-президента Януковича знайшли в Швейцарії

Касаційний адміністративний суд Верховного суду дозволив колишньому "регіоналу" Андрію Клюєву брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради.

Очолював Адміністрацію Януковича з 24 січня до 25 лютого 2014-го. 2 роки перед тим був секретарем Ради нацбезпеки й оборони, входив до уряду Азарова. Обирався у Верховну Раду за списком Партії регіонів, був віце-прем'єр-міністром з питань паливно-енергетичного комплексу. Із братом Сергієм входив до списку 50 найбагатших українців. 2009-го їхні статки оцінювали у $227 млн.

Генпрокуратура підозрює Клюєва у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і зловживанні службовим становищем. Його розшукує Служба безпеки України. Був у міжнародному розшуку Інтерполу, торік із розшуку зняли.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв проживає в окупованому Донецьку і йде в Раду - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути