вівторок, 14 лютого 2012 19:32

Клюєв поплатився за неефективне добування грошей — політолог

Клюєв поплатився за неефективне добування грошей — політолог

На думку директора Українського інституту публічної політики Віктора Чумака, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв поплатився своїм місцем за неефективну діяльність по добування грошей для уряду і команди Віктора Януковича.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Через лобіювання Клюєвим особистих інтересів невдало склалася ситуація з отриманням чергового траншу МВФ, - зазначає фахівець. - А Євросоюз відмовився надати Україні технічну допомогу. Президент мусив якось відреагувати. Тому Клюєва перевели на запасний аеродром — посаду секретаря РНБО. Але якщо ефективно користуватися апаратом РНБО, то це відповідальна і серйозна посада. Цим скористувалася Раїса Богатирьова. Останні два-три засідання РНБО були достатньо цікаві. Вони показали, що Богатирьова ще не вичерпала свій ресурс. А тут звільнилося крісло міністра охорони здоров'я — із цією сферою вона добре знайома".

На посаді віце-прем'єра Богатирьова згодом буде курирувати інші гуманітарні міністерства — освіти й культури, переконаний політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Богатирьової можна очікувати реформ - екс-міністр

"Нині між соціальною і гуманітарною сферами дуже вузька межа. В умовах, коли в країні загострилися проблеми депопуляції і деградації населення, охорона здоров'я стає  гуманітарною сферою. Призначення Богатирьової — найбільш вдале. Вона показала себе грамотним менеджером".

На думку Чумака, на посаду першого віце-прем'єра може бути призначена нова людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

"Я не думаю, що це буде хтось зі складу уряду. Тігіпко і Колесников залишаться на своїх посадах. У світлі попередніх призначень силовиків можна спрогнозувати, що на це місце прийде людина, яка більш особисто віддана президенту і наближена до його родини. Наступними можуть бути звільнені міністр культури Михайло Кулиняк та міністр освіти Дмитро Табачник. Надходить час, коли від продекларованих реформ нема ніякого ефекту. Треба або міняти політику, або посадовців. Для зміни політики нема ресурсу, тому мінятимуть персоналії. Однак кадрова політика Януковича залишиться без змін. Тасується одна і та сама колода, з якої хтось час від часу випадає. Але вся колода знаходиться у рукаві президента", - упевнений Віктор Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович послабив Льовочкіна - експерт

Як ми повідомляли, президент Віктор Янукович 14 лютого звільнив першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва з посади і призначив секретарем Ради нацбезпеки і оборони (РНБО). Секретар РНБО Раїса Богатирева призначена віце-прем'єр-міністром з гуманітарних питань, міністром охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв поплатився за неефективне добування грошей — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути