пʼятниця, 15 травня 2009 14:13

Клюєв підтримав Ахметова і запропонував покарати його кривдника

Клюєв підтримав Ахметова і запропонував покарати його кривдника

Партія регіонів має потребу в очищенні, вважає заступник лідера Партії регіонів Андрій Клюєв.

За його словами, він абсолютно підтримує свого колегу Ріната Ахметова, який критикував деяких своїх однопартійців, повідомляє Ліга.net з посиланням на прес-службу Клюєва.

"Напередодні президентської гонки вони (деякі "регіонали") дозволяють собі публічні висловлювання, продиктовані політтехнологами конкуруючих партій і спрямовані на образу лідерів Партії регіонів, руйнування її єдності", - вважає депутат.

Щоб якомога швидше навести порядок у країні, Партії регіонів потрібно вигравати і президентські, і майбутні парламентські вибори, вважає він.

"Одержавши більшість у владі, ми зможемо не тільки проводити системні антикризові заходи, але і реалізовувати довгострокові програми реформ", - заявив він.

За його словами, "Віктор Янукович по праву має стати президентом України". А для цього "необхідно не тільки очистити партійні лави на всіх рівнях, але і зробити систему управління партією в період передвиборної кампанії більш мобільною".

У зв"язку з цим Клюєв пропонує негайно зібрати політраду партії і прийняти відповідні рішення.

Клюєв входить у число найбільш впливових членів Партії регіонів, займає посаду заступника глави партії і фракції "регіоналів" у парламенті, член президії політради Партії регіонів. Близький до лідера Януковича.

Торік окремі політики навіть говорили про розкол у партії по лінії Ахметова-Колесникова і Януковича-Клюєва.

Ідею Клюєва про очищення лав Партії регіонів також підтримав "регіонал" Нестор Шуфрич.

"Неможливо не погодитися зі справедливістю і глибиною висловлених вчора Рінатом Леонідовичем (Ахметовим) оцінок дій окремих наших однопартійців. Також неможливо не зрозуміти і треба категорично підтримати заяву Клюєва про необхідність очищення нашої партії", - сказав він.

На думку Шуфрича, лідери Партії регіонів "винятково з почуття власної гідності і благородства закрили очі на окремі аспекти, пов"язані з подіями 2005 року".

"Було ухвалено рішення, з яким усі мовчки погодилися, не піднімати історію 2005 року, хто, де і з ким пройшов цей непростий для Партії регіонів період. Однак сьогодні, напередодні чергового випробування для нашої країни..., напередодні президентських виборів, ми не можемо не бачити, як ті, хто одного разу вже зрадили нашим принципам заради власних кон"юнктурних інтересів, зараз знову намагаються плести інтриги", - заявив він.

На думку депутата, напередодні президентських виборів "інтригам у Партії регіонів місця бути не може".

"І ті, хто в цей непростий для всіх нас період вважає для себе можливим плести інтриги, коли Партія регіонів повинна бути монолітна і єдина, як ніколи, повинні просто піти і підтримувати ті політичні проекти, які їм сьогодні ближчі за духом і за інтересами", - заявив Шуфрич.

Нагадаємо, в інтерв"ю Gazeta.ua регіонал Віктор Тихонов сказав, що не вважає Ахметова головним в ПР. "Ахметов - це не вся Партія регіонів. Він один із її членів, хоч і не останній. Він великий промисловець і людина, яка має вагу в партії. Але не основну...", - сказав Тихонов.

Він також заявив, що Ахметов одним з перших прийняв Тимошенко в 2005 році. "Він один із найперших прийняв Юлію Володимирівну у 2005 році під час її прем"єрства. Перший її візит був на Донеччину. Ахметов тоді одягав на неї помаранчеву майку свого футбольного клубу, а Валентин Ландик подарував помаранчевий холодильник "Норд" зі свого заводу. Його спеціально виготовили в одному екземплярі", - сказав Тихонов.

За матеріалами: Ліга, Українська правда, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Клюєв підтримав Ахметова і запропонував покарати його кривдника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути