середа, 11 січня 2012 09:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Клінтон написала Тимошенко: США занепокоєні рішенням перевести Вас до колонії

Клінтон написала Тимошенко: США занепокоєні рішенням перевести Вас до колонії

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть домагатися звільнення Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів в Україні.

Про це йдеться у листі Держсекретаря США Гілларі Клінтон до Юлії Тимошенко, оприлюдненому прес-службою партії "Батьківщина".

"Сполучені Штати Америки розчаровані тим, що Апеляційний суд м. Києва підтвердив обвинувальний вирок щодо Вас, не розглянувши питань стосовно вибіркового переслідування та здійснення правосуддя, що піднімалися під час судового процесу", - наголосила Клінтон.

"Дійсно, наше занепокоєння потім посилилося через раптове рішення перевести Вас до тюремної установи, віддаленої від Києва. Особливо, з огляду на повідомлення про стан Вашого здоров'я", - зазначила Держсекретаря США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розчаровані апеляцією у справі Тимошенко

Клінтон підкреслила, що Сполучені Штати так само непокоять справи, порушені проти інших колишніх урядовців.

"Рада бачити, що у цей важкий момент Ви продовжуєте підтримувати інтеграцію України до Європейського Союзу та добрі відносини з усіма її сусідами. Демократія та розвиток йдуть поруч", - йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Тимошенко було б правильним кроком - посол США

Держсекретар запевнила, що Сполучені Штати Америки і надалі "підтримуватимуть прагнення народу України перетворити свою державу в процвітаючу європейську демократію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клінтон та Ештон написала Януковичу листа щодо арешту Тимошенко

"У той же час, ми продовжимо відстоювати необхідність належного процесу судочинства, а також звільнення Вас та інших ув'язнених колишніх чільних урядових осіб, як надзвичайно важливий крок у такому процесі, - наголосила Гілларі Клінтон. - Крім того, будьте певними у нашій прихильності проведенню вільних виборів за участі усіх легітимних політичних кандидатів та партій України. Це є ще одним критично важливим кроком до європейської інтеграції та справою, яку Ваша країна успішно здійснювала у минулому".

Зараз ви читаєте новину «Клінтон написала Тимошенко: США занепокоєні рішенням перевести Вас до колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути