Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2024 17:15

Клімкін пояснив, чому не можна отримати ракети Taurus без згоди Шольца

Клімкін пояснив, чому не можна отримати ракети Taurus без згоди Шольца
Канцлер Олаф Шольц визначає зовнішню політику Німеччини. Фото: РБК

Україна не зможе отримати німецькі далекобійні ракети Taurus без згоди канцлера Олафа Шольца.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок хоч і має свій маневр, але зовнішню політику визначає канцлер. Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав про це в інтерв'ю Liga.net.

"Я думаю, що рішення він вже прийняв, але коли, як, за яких умов, що можливо - він це пояснює всередині, це непублічна історія. Проте обійти його з боку Анналени Бербок і якось "підступно" в гарному сенсі відправити Taurus без Шольца - неможливо", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надання Україні ракет Taurus: Пісторіус зробив заяву

Клімкін пригадав зустріч у межах "Веймарського трикутника", коли під час зустрічі канцлера Шольца, президента Франції Емманюеля Макрона та прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска багато питань обговорювалися відверто.

"Подивимось, як Шольц буде поводити себе в цих питаннях. Справа не тільки в Taurus, але є дуже багато інших речей. Для німців це непроста історія, бо вони мають дуже пацифістське суспільство, травма Другої світової війни вже менше проглядається", - додав Клімкін.

Taurus - сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет - щонайменше 500 км.

Жодного політичного рішення про відправку крилатих ракет Taurus в Україну не прийнято. Це чітко сказано у злитій розмові офіцерів Бундесверу, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

В Україну не передадуть далекобійні ракети Taurus, якщо німецькі військові знадобляться для допомоги в їхній експлуатації, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін пояснив, чому не можна отримати ракети Taurus без згоди Шольца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути