Ексклюзиви
середа, 28 березня 2012 13:45

Клименко обережно натякнув: Фірташ платить податки так, як сам захоче

Клименко обережно натякнув: Фірташ платить податки так, як сам захоче
У податковій вже не можуть терпіти вседозволеність олігарха? ФОТО: Обозреватель

Сумлінні платники все активніше залучаються до автоматичного відшкодування ПДВ. У окремих галузях питома вага "автомата" в 2012 році виросла більше, ніж удвічі, зокрема в хімічній - в 2,5 рази.

Про це заявив голова Державної податкової адміністрації (ДПА) України Олександр Клименко під час зустрічі з президентом Американо-української ділової ради Морганом Вільямсом.

За словами Клименка, за підсумками 2011 року хіміки отримали в автоматичному режимі 192,1 млн грн, або 20% відшкодування із загального обсягу в 944,8 млн грн, повідомляє ZN.ua.

Тим часом в новому, 2012 році в цій області 55% ПДВ відшкодовується автоматично - 43,4 млн грн з 78,1 млн компенсованої на рахунки платників суми.

"Це один з яскравих прикладів стрімкого зростання. Отже, підприємства, що працюють відкрито і прозоро, не мають проблем ні з відшкодуванням ПДВ як таким, ні з доступом до зручного механізму отримання відшкодування - "автомату", - зазначив глава ДПС.

Клименко також зазначив, що є "ряд платників, які визнають тільки ті норми закону, які їм вигідні, і ухиляються від оподаткування за допомогою трансфертного ціноутворення".

"Саме ця група бізнесменів поширює інформацію про наявність проблем з поверненням великих сум податку на додану вартість", - підкреслив Клименко.

Раніше повідомлялося, що голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ вважає, що держава заборгувала його підприємствам 3 млрд. грн. неповерненого ПДВ.

Хімічну промисловість в Україну контролює саме Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «Клименко обережно натякнув: Фірташ платить податки так, як сам захоче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути