Ексклюзиви
середа, 23 жовтня 2013 13:53

Кличку, Яценюку та Тягнибоку радять ходити по київських дворах

Кличку, Яценюку та Тягнибоку радять ходити по київських дворах
Фото: vinnitsaok.com.ua

Опозиція почала розуміти, що добиватися призначення київських виборів лише штурмом Київради недостатньо. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Ми бачимо, що опозицію фізично туди не пускають. Але ж опозиціонери могли прийти в інший день. Вони цього не роблять, бо поступово почали усвідомлювати: до 2015 року виборів в Києві не буде. Це дуже сумно. Бо якщо Київраду не оберуть і спрацюють механізми відтермінування їхньго призначення та проведення, то так само можуть вчинити і у 2015 році", - зазначив він.

Експерт сподівається, що опозиція навчиться працювати із киянами. "Бо відсутність жителів столиці під Київрадою — це суттєвіший та важливіший чинник, аніж дії опозиціонерів. Політики мають ходити по дворах, а не лише до будівлі Київради. Але у них зараз немає великої підготовки до цього", - зауважив Таран.

Політолог впевнений, що влада розуміє: ці вибори вона програє. "Вони бояться такого собі Сталінграду. Для них поразка на цих виборах означала б програш на президентських. Таке вже було із Тимошенко. Крім того, влада не хоче віддавати вулиці Києва, бо, можливо, у 2015 році опозиції треба буде захищати результат виборів. Зараз опозиціонери показують, що не здатні це зробити", - наголосив він.

За словами експерта, до грудня це питання не вирішать. "До Вільнюського саміту ніхто не захоче про це говорити, аби не псувати картинку. Коли буде підписана або не підписана Угода про асоціацію, матимемо іншу політику щодо Києва. Хоча я все одно не вірю, що вибори призначать раніше, аніж на 2015 рік", - додав Таран.

Нагадаємо, сьогодні на мітинг під Київраду прийшли депутати опозиційних фракцій на чолі зі своїми лідерами. До приміщення їх не пустили. Включення до порядку денного питання призначення виборів в Києві нардепи провалили.

Зараз ви читаєте новину «Кличку, Яценюку та Тягнибоку радять ходити по київських дворах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути