Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2018 08:12

Кличко заявив, що йде у президенти

Кличко заявив, що йде у президенти
Лідер партії УДАР Віталій Кличко 2013-го збирався йти у президенти, але після Євромайдану відмовився від посади на користь Петра Порошенка. Фото: 24 канал

5 років тому лідер партії УДАР Віталій Кличко із трибуни Верховної Ради заявив, що збирається балотуватися у президенти на виборах-2015.

Того ж дня парламент проголосував дві поправки до податкового кодексу, які заборонили йому висувати свою кандидатуру. Кличка визнали резидентом Німеччини, бо він платив податки в бюджет цієї країни та мав право там проживати. А президентом може бути лише особа, яка проживає в Україні протягом останніх 10 років, зазначено в Конституції.

На з'їзді партії УДАР у березні 2014-го Кличко заявив, що від демократичних сил має бути єдиний кандидат. Назвав ним Петра Порошенка. Тоді ж повідомив, що балотуватиметься у мери Києва. 25 травня 56,7% киян проголосували за його кандидатуру. Порошенко отримав на виборах президента 54,7 % голосів.

Політолог Вадим Карасьов розповів Gazeta.ua, чи були у Кличка шанси на перемогу.

"Шансів на перемогу у президентських виборах Кличко тоді не мав. Тому пішов на угоду із Порошенком. Він віддав йому свій партійний ресурс, а отримав підтримку на виборах мера. Без УДАРу Порошенко навряд чи виграв би вибори у першому турі.

Віталій Кличко як мер не чванливий, доступний як посадовець, любить місто. Світове ім'я важливе для міжнародних зв'язків. Але він поганий господарник, бо віддав ці питання своїм довіреним людям. Це великий недолік. Кияни відчувають проблеми із забудовами, опаленням і гарячою водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко пожалівся на погані дороги в столиці

Зараз Кличко міг би претендувати на президентство. Але навряд чи наважиться - потрібно буде робити виклик чинному президентові. Тому поки сподівається знову посісти посаду міського голови. Після 2020 року зможе подумати про серйозні політичні амбіції".

У Віталія Кличка не вірять 31,5% киян. В той же час 30% назвали його найкращим мером і готові голосувати знову. Такі дані дослідження компанії "Seetarget".

Усі інші кандидати не мають і 10% довіри - у Володимира Бондаренка 8,1%, Олександра Омельченка — 7,1%. Борислава Березу мером Києва хочуть бачити 4% опитаних.

Зараз ви читаєте новину «Кличко заявив, що йде у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути