Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2012 21:49

Кличко запевнив Москву, що в Україні не забороняють розмовляти російською

Кличко запевнив Москву, що в Україні не забороняють розмовляти російською
Віталій Кличко поставив мовне питання на 31 місце. Фото: facebook.com

В Україні немає проблем із російською мовою, а розбурхування цього питання напередодні виборів свідчить лише про намагання політиків відвернути увагу людей від реальних проблем. Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко на прес-конференції в Москві, повідомляє його прес-служба.

"Ніхто і ніколи не забороняв мені чи комусь іншому спілкуватися російською мовою. Але соціологія доводить, що за пріоритетністю для українців мовне питання перебуває на 31 місці. Насправді людей турбує безробіття, відсутність перспектив, зростання цін, неякісні соціальні послуги тощо", - зауважив Кличко.

"Це була спроба відвернути людей від реальних проблем. Акції протесту, які влада намагалася розігнати силовими методами, за допомогою сльозогінного газу, насправді були спрямовані проти розколу країни та суспільства через надумані проблеми", - заявив політик.

Кличко попросив російських журналістів не спекулювати на темі мови, оскільки в Україні вони традиційно піднімаються напередодні виборів і шкодять єдності країни.

"Якщо у когось є стурбованість долею російської мови в Україні - це лише наслідок поганої поінформованості або ж свідомих спекуляцій, до яких вдаються деякі ЗМІ", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Кличко запевнив Москву, що в Україні не забороняють розмовляти російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути