пʼятниця, 09 квітня 2021 17:19

Кличко закликав запровадити локдаун - в уряді відповіли погрозою

Кличко закликав запровадити локдаун - в уряді відповіли погрозою
Краще потерпіти обмеження, але врятувати тисячі життів, сказав Кличко. Фото: @Vitaliy.Klychko

Мер Києва Віталій Кличко закликав Кабінет міністрів невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

"Україна сьогодні в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від Covid-19. Тільки з початку цього місяця в країні померли 3556 людей. У Києві померли 392 хворих. Це за 9 днів. Така страшна динаміка розповзання вірусу.

Скільки ще людей мають захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?

Інакше, і в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому я звертаюся до уряду: невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну", - цитує Кличка "Українська правда"

Столичний мер запропонував обмежити пересування між регіонами країни та посилити контроль за дотриманням суворих правил.

Багато людей не дотримуються протиепідемічних правил в умовах суворих обмежень, заявив він.

Краще потерпіти обмеження, але врятувати тисячі життів і не допустити катастрофи, сказав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий день поспіль в Україні фіксують майже 20 тис. нових випадків зараження коронавірусом

На таку заяву відреагував прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Якщо в міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка. І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, щоб ефективно протидіяти Covid у столиці, тоді можемо разом звернутися до президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА", - заявив голова уряду.

Сьогодні в більшості регіонів України є загрозлива ситуація з розповсюдженням коронавірусу. У більшості, але не в усіх. І від того, як кожна окрема область чи місто справляються з цими загрозами, залежить як епідемічна, так і економічна ситуація в країні, написав Шмигаль у Facebook.

"Після запровадження Державною комісією з ТЕБ і НС червоного рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади ситуація з поширенням коронавірусу вирівнялась.

Наприклад, сьогодні з червоної зони має вийти Івано-Франківська область. Це вкотре демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні немає потреби.

На сьогодні Київ залишається в червоній зоні. У разі ефективного контролю за протиепідемічними заходами, які передбачає червоний рівень небезпеки, столиця також зможе швидко пройти ковідний пік. Саме на цьому має сьогодні зосередитись міська влада Києва.

Уряд завжди дослухається до порад і закликів представників місцевої влади, ми готові до співпраці. Якщо її мета не політичний піар", - заявив прем'єр.

З 5 квітня в Києві посилили карантинні обмеження. Нові заборони діятимуть щонайменше до 16 квітня.

Метро і наземний громадський транспорт столиці працюють за спецперепустками.

Адаптивний карантин працює. Запроваджувати тотальний локдаун по всій країні немає потреби, заявляв прем'єр-міністр на засіданні уряду в середу.

Зараз ви читаєте новину «Кличко закликав запровадити локдаун - в уряді відповіли погрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути