четвер, 30 жовтня 2008 20:07

Київська міська рада просить Ющенка підвищити штрафи за куріння

Київська міська рада просить Президента України, Верховну Раду і Кабінет міністрів підтримати пропозицію про збільшення розміру адміністративного штрафу за куріння у заборонених місцях і внести відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За направлення відповідного звернення керівництву держави проголосували сьогодні на сесії депутати Київради.

Таким чином, у статті 175-1 Кодексу про адмінпорушення пропонується записати: "Куріння тютюнових виробів у місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, спричиняє за собою попередження або накладення штрафу від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Крім того, столична рада ініціює накладення штрафу від 10 до 14 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за повторне упродовж року скоєння порушення.

Депутати зазначають, що надходження від стягнень за адміністративні правопорушення поповнять державний і міський бюджети.

У вересні цього року Київрада своїм рішенням обмежила місця, де дозволено куріння. Зокрема, депутати повністю заборонили тютюнопаління на дитячих майданчиках, зупинках транспорту та у місцях відпочинку столиці.

Також заборонено куріння у 50-метровій зоні навколо зупинок громадського транспорту. Ця заборона стосується також ліфтів, будинкових сходів і під"їздів багатоповерхових житлових будинків, гуртожитків, підземних переходів, таксофонів.

На сьогоднішній день штраф за адміністративне порушення правил тютюнопаління, згідно з Кодексом про адміністративні порушення, складає при першому складанні протоколу щодо порушення 17-85 грн., при повторному складанні акту щодо порушення 85-200 грн., повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Київська міська рада просить Ющенка підвищити штрафи за куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути