Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 10:58

"Київ усе провалив" - західна преса відреагувала на події навколо Саакашвілі

"Київ усе провалив" - західна преса відреагувала на події навколо Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі. Фото: radiosvoboda.org

Західні ЗМІ активно обговорюють невдалий арешт екс-глави Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Особливо журналістам сподобалося те, як політика стягували з даху, пише "24 канал".

Видання The Washington Post порівняло невдалий арешт Михайла Саакашвілі в один ряд із проривом кордону. І назвало "найсвіжішим епізодом дивовижного політичного підйому і наступного падіння у кар'єрі колишнього президента, що залишився без держави".

Британська Independent пророкує: ці драматичні події показали, що Саакашвілі не втратив своєї здатності до неймовірних повернень. Однак, у протистоянні із президентом країни, із силами спецпризначення та генеральним прокурором його вже незабаром може спіткати найбільш жорстке випробування.

Головні англомовні видання одностайно вказують на особистий характер конфлікту між Порошенком та Саакашвілі і в один голос охрестили його "затяжною усобицею". Автори статей змальовують інтригуючу історію дружби 2 президентів, яка закінчилась непримиренною ворожнечею.

"Навіщо українській владі переслідувати Саакашвілі, у якого лише трохи більше одного відсотка електоральної підтримки?" – запитують журналісти The Washington Post.

The Guardian підсумовує: картинки спецагентів у балаклавах, які заламують Саакашвілі, не сприятимуть гарному образу реформ Порошенка. Хоча, сам грузинський політик також має неоднозначну репутацію серед міжнародної спільноти, оскільки він стомив уже багатьох своїм імпульсивним стилем.

У приватних повідомленнях у Twitter автори західних видань ще різкіші. "Ах, ця українська політика! Як Київ усе провалив", – вигукує журналіст Алек Лун.

"Легким сюрреалізмом", – каже про київські події кореспондент ВВС Джон Фішер.

"Політичний цирк", – називає свій фоторепортаж представник Вільного радіо Європи Крістофер Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мали відкрити вогонь на ураження - Луценко про втечу Саакашвілі

Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Активісти заблокували машину з Саакашвілі. Після кількох годин - витягли політика і разом із ним пішли під Верховну Раду. Там зі сцени він звинуватив генпрокурора та СБУ в провокації і назвав владу "потворами" і "сволотами". Його оголосили в розшук.

Вранці 6 грудня відбулась спроба штурму наметового містечка прихильників Саакашвілі.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Київ усе провалив" - західна преса відреагувала на події навколо Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути