середа, 21 лютого 2018 17:49

Київ наводнений "консервами" ФСБ - колишній дипломат

Київ наводнений "консервами" ФСБ - колишній дипломат
У Києві стільки агентів російського ФСБ, що українці навіть не підозрюють, каже колишній дипломат Дмитро Чекалкін. Фото: відкриті джерела

У Києві стільки агентів російського ФСБ, що українці навіть не підозрюють.

Про це розповів колишній український дипломат і військовий перекладач Дмитро Чекалкін в інтерв'ю "Апостроф".

"Є таке поняття "корисні ідіоти", коли реально існуючі структури починають підтримувати наші запоребрикові вороги, коли для нагнітання цих настроїв їх можуть фінансувати за допомогою різних підставних структур, перераховувати гроші нібито на благодійні фонди. Тут нема чому дивуватися.

Якщо на якийсь сепаратистський референдум в Каталонії росіяни витратили кілька сотень мільйонів доларів, то що вже казати про Україну? Я приблизно уявляю, які це бюджети. Якщо сьогодні 15 відсотків російського бюджету – це секретні статті, які не піддаються розголосу, то можна собі уявити, скільки з них йде на інформаційну війну.

Я зустрічав свого часу тут, у Києві, таку кількість колишніх російських дипломатів, про яких всі знали, що вони – насправді ніякі не дипломати, а службисти ГРУ і ФСБ. Київ буквально наводнений був ними, вони приїжджали сюди мало не кожні вихідні нібито як приватні особи, але при цьому виконували відповідні функції з вербування наших співгромадян. Тут сьогодні така кількість "консервів", про яких ми навіть не підозрюємо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АТО треба починати з Києва" - низку медіа назвали солдатами гібридної війни Путіна

Чекалкін прокоментував затримання перекладача прем'єра Володимира Гройсмана.

"Це, думаю, випадково було виявлено. Занадто явно він поводився, дозволяв собі занадто відверті антиукраїнські випади ще в бутність свою дипломатом у Вашингтоні, тому привернув до себе увагу. Просто надто необачно поводився у соцмережах. А скільки таких, які поводяться лояльно стосовно України, а насправді є агентами російських спецслужб?" - зауважив він.

20 грудня 2017-го Служба безпеки затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну - перекладача Станіслава Єжова. Він був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. Збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур. Отримані дані передавав російським кураторам через електронні канали зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Київ наводнений "консервами" ФСБ - колишній дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути