Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2009 09:34

Київ і Кишинів домовилися про демаркацію придністровської ділянки кордону

Київ і Кишинів домовилися про демаркацію придністровської ділянки кордону

Кишинів і Київ домовилися про демаркацію центральної (придністровської) ділянки державного молдовсько-українського кордону за участю спостерігачів Європейського союзу. Як повідомили в МЗС Молдови, таку заяву зробили сьогодні в Кишиневі міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Юрій ЛянкеПетро Порошенко.

і міністр закордонних справ України

Як зазначив Порошенко, в ході діалогу сторони домовилися про завершення узгодження і початок процесу демаркації центральної ділянки молдовсько-українського кордону. Глава МЗС України сказав, що робиться все можливе, щоб цей процес почався вже в нинішньому році за участю іноземних спостерігачів від ЄС. У Кишиневі глави зовнішньополітичних відомств двох країн підписали міжурядову угоду про співпрацю в області забезпечення прав національних меншин. В ході зустрічі глави МЗС Молдови і України обговорили широке коло питань, що стосується двосторонніх відносин, придністровського врегулювання, аспектів співпраці в рамках ГУАМ, проблеми реєстрації власності на території двох держав.

Лянке і Порошенко обговорили також виконання домовленостей, досягнутих прем"єр-міністрами Молдови і України на саміті голів держав СНД в Ялті 20 листопада, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Київ і Кишинів домовилися про демаркацію придністровської ділянки кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути