пʼятниця, 27 листопада 2009 10:42

Україна вимагає від Росії демаркації державного кордону

Україна вимагає від Росії демаркації державного кордону

Міністерство закордонних справ України висловлює занепокоєння з приводу загибелі громадянина України при спробі перетину українсько-російського кордону 26 листопада.

"Розраховуємо на оперативне і повне розкриття всіх деталей цього трагічного випадку, який стався на території Російської Федерації, і особливо умов, за яких російські прикордонники відкрили вогонь на ураження", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

У МЗС підкреслюють, що даний інцидент має великий суспільний резонанс в Україні і став "черговим свідченням необхідності проведення демаркації (позначення кордону на місцевості - ред.) україно-російського кордону".

У повідомленні підкреслюється, що саме українська сторона завжди наполягала на тому, що його правова неоформленість і необлаштованість "несе в собі численні ризики, у тому числі такі, які спричинили цей трагічний інцидент".

Як повідомлялося, російські прикордонники застрелили українця при спробі незаконно перетнути російсько-український кордон.

Як повідомили в українських правоохоронних органах, інцидент стався приблизно опівночі з середи на четвер за 5 метрів від державного кордону.

Згідно з оперативною інформацією, українець намагався на автомобілі "Нива" з причепом перетнути російсько-український кордон і таким чином потрапити незаконно в Харківську область.

Російські прикордонники здійснили попереджувальний постріл, однак порушник на вимогу зупинитися не відреагував. У результаті прикордонники вистрілили ще й поранили українця в шию, від чого той помер.

Як виявилося, загиблий намагався перевезти незаконним чином в Україну обладнання для плавзасобів.

У прокуратурі Росії попередньо оцінюють дії прикордонника, який застрелив українця, як законні.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає від Росії демаркації державного кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути