середа, 19 травня 2021 10:12

Кияни оцінили діяльність Кличка

Кияни оцінили діяльність Кличка
Більшість киян проти призначення нового голови КМДА замість чинного мера. Фото: УНІАН

Більша частина жителів Києва задоволені діяльністю мера столиці Віталія Кличка. Підтримали його роботу – 53% містян, ще 46% – ні.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування, політику довіряють 51% киян, 48% – ні.

Натомість 54% киян не підтримали ідею призначення головою КМДА іншу людину, ніж чинний мер. 37% опитаних не проти таких змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців запитали, чи підтримують вони санкції проти Медведчука

48% респондентів позитивно оцінили роботу градоначальника у контексті боротьби з Covid-19, 46% – незадоволені.

Жителі міста краще оцінюють стан справ у столиці, ніж загальну ситуацію в країні. Так, 32% вважають, що країна рухається у правильному напрямку, 58% – протилежної думки. 42% оцінюють стан справ у місті як правильний, 51% – ні.

Дослідження проводили 15-16 травня 2021-го методом телефонного опитування з використанням комп'ютера. Аудиторія - жителі Києва від 18 років. Помилка репрезентативності не більш як 2,8%.

Нагадаємо, столична прокуратура та фіскали продовжують серію обшуків у приміщеннях КМДА й приватних підприємств. Зокрема, обшуки вже відбулися в комунальних підприємствах Спецжитлофонд, Київзеленбуд, Київавтодор, Київміськсвітло, Київпастранс і Київський метрополітен. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, махінації на закупівлях, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Сума збитку - мільйони гривень.

Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто. "Правоохоронці й податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до керівників. Це якісь нальоти", - сказав мер на засіданні Київради.

Зараз ви читаєте новину «Кияни оцінили діяльність Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути