середа, 21 вересня 2011 21:55

"Кияни не приймуть зонівських порядків цієї влади" - Бондарчук

"Кияни не приймуть зонівських порядків цієї влади" - Бондарчук

Голова виконкому "Нашої України" Сергій Бондарчук заявив, що кияни ніколи не підтримають намірів влади запровадити в місті зонівські порядки і вказувати людям, де стояти і де ходити, де протестувати, а де дякувати.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Теперішній голова КМДА повинен нарешті збагнути, що він призначений виконувати обов'язки мера в українській столиці, і не випробовувати терпеливість киян, для яких свобода і гідність завжди були більше, ніж просто гасла", - підкреслив Бондарчук.

За його словами, положення КМДА про громадські заходи відверто заперечує одну з базових основ демократії та народовладдя – право громадян на свободу мирних зібрань, гарантоване статтею 39 Конституції України.

"Влада хоче запровадити фактично дозвільний порядок мирних зібрань, а його вимога не проводити зібрання ближче 100 м від будівель органів влади зробить неможливими будь-які акції протесту у центрі Києва. Це свідчить про абсолютне небажання влади рахуватися з альтернативною позицією громадян та її переляк перед народними протестами проти антисоціальних законів і псевдореформ", - вважає Бондарчук.

Нагадаємо, на сайті київської влади 20 вересня було оприлюднено проект рішення Київради про новий порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру, кіно - та телезйомок у місті Києві. Згідно з документом, проведення вказаних заходів, зокрема, біля будинків, в яких розміщені державні органи влади чи місцевого самоврядування, дозволятиметься на відстані не менш як 100 метрів.

Зараз ви читаєте новину «"Кияни не приймуть зонівських порядків цієї влади" - Бондарчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути