Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 11:50

"Киянам залишилося тільки повставати" - політолог про рішення суду щодо легітимності Київради

"Киянам залишилося тільки повставати" - політолог про рішення суду щодо легітимності Київради
Фото: nbnews.com.ua

Столичний Окружний адмінсуд не визнав права киян обирати собі самоврядування. Отже всі законні можливості вичерпано, єдиний шлях для них — повстання.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Повноваження Київради вичерпано. Ми її обирали на п'ять років, отже у неї вже немає жодних підстав засідати. Верховна Рада, виявляючи бездіяльність органу державної влади,  в цьому випадку Київради, просто не виконує своїх обов'язків. Суди також не забезпечують права киян мати легітимний представницький орган. Президент, як гарант Конституції, наших з вами прав на самоврядування, мав би внести з позначкою невідкладного розгляду законопроект про призначення виборів у місті Києві: міського голови та до Київської міської ради. Гарант Конституції цієї своєї функції не виконав", - розповідає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтвердив легітимність Київради

Він підкреслює, що таким чином киянами вичерпано усі законні можливості домогтися виконання Конституції.

"Сьогодні  існує єдиний можливий варіант - реалізувати право нації на повстання. Воно не передбачене Конституцією, але є природнім. Це єдиний вихід у боротьбі проти узурпатора", - сказав він.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва визнав Київську міську раду легітимною. Відповідний позов раніше подавав депутат від фракції "Столичні реформи" Юрій Дмитрук. Він просив визначити чи мають депутати Київради законне право здійснювати свої повноваження відповідно до закону "Про місцеве самоврядування".

Зараз ви читаєте новину «"Киянам залишилося тільки повставати" - політолог про рішення суду щодо легітимності Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути