субота, 06 квітня 2013 02:10

Киян на протест повинні вивести люди з репутацією - екс-нардеп

Киян на протест повинні вивести люди з репутацією - екс-нардеп
Тарас Стецьків Фото: tyzhden.ua

Люди, які мають репутацію в Києві, повинні взяти на себе відповідальність і вивести киян на серйозну акцію протесту. Так вважає екс-нардеп Тарас Стецьків.

"Ми чуємо від лідерів опозиції, що готові закликати людей на вулицю. А люди якісь-такі не хочуть  йти на вулицю. А люди кажуть, що вони готові йти на вулицю, але опозиція їх на вулицю не кличе. Щось тут не те. Тобто якщо нам соціологія показує, що рівень протестних настроїв високий як ніколи – значно вищий, ніж він був у 2004 році. А на мітингах у нас виходять 3-5 тисяч - значить, десь є збій. Або опозиція не справжня, або люди дурять соціологів, кажучи, що вони готові виходити на вулицю", - сказав Стецьків на круглому столі в Києві.

Він вважає, що треба найти розв'язку.

"Мені здається, що якщо хочемо серйозно змінити ситуацію, ми - принаймні ті, які для себе такі рішення приймуть – повинні  наважитися і приступити до підготовки  дуже серйозної загальної київської акції. Заклик до такого заходу має пролунати на персональній основі від людей, які мають  в Києві належну репутацію. Тобто хтось має взяти на себе відповідальність і завести киян на дуже серйозну, з конкретними вимогами акцію, яка би продемонструвала, що кияни готові взяти справу свого міста і держави у свої руки", - зазначив Стецьків.

Екс-нардеп пропонує гасло "Звільнемо Київ – звільнемо Україну".

"Це вказує на певну місію киян. Якщо кияни здатні завести столицю, значить вони здатні дати сигнал в регіони, як треба діяти. Я б розглядав цю акцію не як одноразовий акт, як фініш, а як початок великої дороги. Там мають бути сформульовані вимоги. Там мають вибрані уповноважені представники, які візьмуться за керівництво організованого опору. Якщо не буде організованого опору, то буде неорганізований бунт. Я переконаний, коли знайдуться у києві відповідальні люди, які публічно задекларують такий намір, то це може бути тим ключиком, який відкриє нам ворота", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Киян на протест повинні вивести люди з репутацією - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути