середа, 03 квітня 2013 21:52

Часткове голосування комуністів за київські вибори свідчить про домовленості із ними - політолог

Часткове голосування комуністів за київські вибори свідчить про домовленості із ними - політолог

Технологічно комуністи під час голосування за призначення виборів у Києві вчинили правильно.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала

Говорячи про часткове голосування народних депутатів від Комуністичної партії України за призначення дати виборів у Києві, експерт зауважив, що це є свідченням домовленості партії влади із КПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За таке голосування в минулій Раді була б політикам "обструкція на фракції" - Міщенко про київські вибори

Нагадаємо, що у вівторок, 2 квітня, Верховна Рада провалила голосування за призначення дати виборів у Києві. "За" проголосувало всього лише 209 депутатів, за необхідних 226. Водночас частина представників КПУ підтримали цей законопроект: 21 народний депутат проголосували "за". Однак 9 комуністів не голосували, незважаючи на постійну одностайність під час голосувань у КПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби проголосували сьогодні за вибори в Києві, то це була б справжня несподіванка" - Корчинський

"Тут може бути тільки одне пояснення. І це пояснення стосується того, що, скоріш за все, мова йшла про те, що були розмови щодо того, щоби комуністи не дали голосів за цю постанову. Хоча, якби ці 9 комуністів таки проголосували, все рівно би голосів не вистачило", - пояснив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк розповів, як можна повернутися до питання київських виборів

Він додав: "Але це (часткове голосування "за" - ред.) дало можливість комуністам уникнути, і досить вдало, звинувачень на свою адресу. Бо, як на мене, ситуація може складатися таким чином, що опозиція буде педалювати це питання, звинувачуючи якраз тих, хто не голосував. І безумовно, в цьому випадку розраховувати на підтримку киян в цій чи іншій мірі, на тих чи інших заходах чи виборах, тим, хто не голосував, буде дуже складно. Тут комуністи, як на мене, "зіграли" дуже вдало".

Зазначимо, що опозиція має намір повернутися до питання щодо київських виборів через внесення до парламенту постанови нардепа Володимира Яворівського. Цю постанову, за словами опозциіонерів, можна голосувати безліч разів, а після її ухвалення вибори мають бути призначені за 60 днів у першу неділю.

Зараз ви читаєте новину «Часткове голосування комуністів за київські вибори свідчить про домовленості із ними - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути