Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2022 19:28

Кива "вивалив" радянський герб - Венедіктовій написали заяву

Генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій написали заяву про вчинення кримінального правопорушення нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою.

Про це повідомила депутатка з "Голос" Інна Совсун.

Кива розмістив на своїх сторінках у Facebook і Telegram заборонену в Україні комуністичну символіку - герб CPCP.

 

"Нагадаю, що стаття 436-1 Кримінального кодексу України "Виготовлення, поширення кoмyнicтичної, нaциcтcької символіки та пропаганда кoмyнicтичного та нацioнал-coцiaлістичного (нaциcтcькoго) тоталітарних режимів" передбачає обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Але і це ще не все. Згідно з частиною другою цієї статті - ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна", - пише депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада звернулася до світу через шантаж Росії - ОПЗЖ не дала жодного голосу

Кива - представник державної влади, нагадала.

"Можемо скільки завгодно сприймати Киву, як клоуна і провокатора. Але прошу генеральну прокурорку поставитися до справи серйозно. Осередку pycького міра не місце в українському парламенті", - заявила.

Торік у грудні Кива в ефірі кремлівського телеканалу "Россия 1" зробив антиукраїнську заяву про те, що Україна "має перебувати в одному союзі" з РФ.

У жовтні нардеп вітав президента країни-агресора РФ Володимира Путіна із днем народження, називав його "лидером дружественного народа".

"Національний Корпус" прийшов під офіс ОПЗЖ у Києві. Написали на асфальті "Петушиний офіс" і вимагали, щоб Кивою зайнялися Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Кива "вивалив" радянський герб - Венедіктовій написали заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути