Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2019 13:05

Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок із Клюєвими

Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок із Клюєвими
Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок з Клюєвими: "У нашій структурі власності можуть бути тільки Китайська держава і громадяни Китаю". Фото: Олександр Медведєв

Китайська державна корпорація CNBM, яка володіє в Україні мережею сонячних електростанцій, зокрема, ТОВ "Восход Солар" в Миколаївській області, спростовує будь-який вплив або будь-які інші форми причетності колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва або його брата, екс-народного депутата Сергія Клюєва до управління або володіння частками в українських активах компанії. Про це заявив в інтерв'ю "Українським новинам" гендиректор CNBM New Energy Engineering Юнчжи Чен.

"Ми вже неодноразово коментували ці заяви. Ми стали власниками активів в Україні в результаті погашення боргів групою Актив-Солар. Ми остаточно і одноосібно оформили права власності на активи в Україні у 2016 році, вони структуровані як через наші холдингові структури, так і через наші торгові компанії в Сінгапурі, ОАЕ та Китаї. У нашій структурі власності кінцевими бенефіціарами можуть бути тільки Китайська держава і громадяни Китаю. Тому ми категорично відкидаємо подібні звинувачення", - зазначив Юнджу Чен.

За його словами, структуру власності активів перевіряли не тільки зовнішні юридичні консультанти, але також всі профільні органи України і Євросоюзу, в результаті чого були отримані їх узгодження на вступ у права власності.

"Бізнес ми завжди ведемо в рамках правового поля. А подібні брехливі заяви поширюються псевдо-журналістами, які навіть не спромоглися звернутися до нас за коментарями і використовуються нашими опонентами, щоб прикрити хибність і незаконність своїх дій. Ми, втім, вже не дивуємося цинізму, що відбувається з боку наших опонентів та їх поплічників", - додав глава CNBM New Energy Engineering.

Він також спростував поширену раніше деякими ЗМІ інформацію про те, що одна з найбільших китайських державних корпорацій є лише "вимушеним" інвестором в українські СЕС, які не зацікавлені в розвитку бізнесу.

"Ми стали власником станцій в результаті конвертації боргів в капітал - ми не тільки зацікавлені в бізнесі, ми державна компанія КНР. І ми відповідальні за результати бізнесу перед нашим урядом. Це дуже серйозне питання. І ми будемо стояти на захисті інтересів цього бізнесу. Ми зобов'язані і будемо вживати всіх необхідних заходів - як в правовому, так і в дипломатичному полі. Цей підхід однаковий для всіх наших інвестицій - в Україні, Мексиці, Індонезії - всюди", - підкреслив він.

CNBM звинуватила Нацполіцію і СБУ в рейдерській атаці на її активи в Україні, зокрема, у спробі фізичного блокування роботи електростанції в Миколаївській області. ЗМІ пов'язують дії силовиків, а також рішення судів навколо цієї справи з інтересами підприємця російського походження Павла Фукса.

Зараз ви читаєте новину «Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок із Клюєвими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути