середа, 12 жовтня 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай та Індія засудили обстріли Росією України

Китай та Індія засудили обстріли Росією України
Найближчі союзники засудили Путіна у війні проти України. Фото: Інтерфакс

Китай та Індія засудили російський обстріл України ракетами.

Всі країни заслуговують на повагу їхнього суверенітету і територіальної цілісності. Необхідно дотримуватися цілей і принципів Статуту ООН, заявила представниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Вона заявила, що Китай неодноразово заявляв про свою позицію щодо українського питання.

"Необхідно серйозно ставитися до законних інтересів безпеки будь-якої країни. Необхідно надавати підтримку всім зусиллям, які сприяють мирному врегулюванню кризи. Ми сподіваємося, що всі сторони належно врегулюють свої розбіжності через діалог і консультації. Китай готовий і далі відігравати конструктивну роль у зусиллях із деескалації", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ виснажена, у неї закінчуються боєприпаси – британські спецслужби

Із засудженням масованої атаки по Україні виступив глава МЗС Індії Субрахманіям Джайшанкар. Його заяву опублікувало видання Times of India.

"Ми дуже чітко були проти конфлікту в Україні. Ми вважаємо, що цей конфлікт не відповідає чиїмось інтересам. Ні учасників, ні, власне, міжнародної спільноти", – сказав Джайшанкар.

Він відмовився повідомити, чи підтримає Індія пропозицію Генеральної Асамблеї ООН, яка засуджує анексію Москвою українських територій.

Китай та Індія – одні з небагатьох країн, які продовжують економічну співпрацю з Росією після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Водночас під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському диктатору Володимиру Путіну, що зараз не час для війни. Моді сказав йому про необхідність "стати на шлях миру" і нагадав йому про важливість "демократії, дипломатії та діалогу". Тоді ж лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Путіну свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Китай та Індія засудили обстріли Росією України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути