Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай не передасть зброю Росії – Буданов

Китай не передасть зброю Росії – Буданов
Китай не передав жодного озброєння РФ і не передасть, сказав начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов. Фото: LIGA.net

Китай, наскільки розуміє українська розвідка, не передасть жодного озброєння країні-агресорці Російській Федерації.

Іран також не поставив окупантам жодної ракети. Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю LIGA.net.

"Всі працюють над тим, щоб цього (передачі Іраном ракет Росії. – Gazeta.ua) не сталося. І сам Іран зрозумів, що так просто передати це Росії – це світом не сприймається. Навіть тим світом, з яким вони звикли нормально спілкуватися", – сказав Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за три роки: ЄС розширив санкції проти Ірану

Окрім дронів Shahed-136 і Shahed-131 Іран ще передав ворогу великий БПЛА Mohajer-6, схожий на Bayraktar за тактико-технічними характеристиками, розповів начальник ГУР.

"Вони намагаються купити у них боєприпаси та хочуть, щоб іранці продали балістичні ракети. Однак жодної ракети Іран так і не передав", – сказав Буданов.

Китай не передав жодного озброєння РФ, повідомив начальник ГУР.

"І не передасть, як ми розуміємо", – сказав.

Іран передав РФ 1,7 тис. безпілотників. Російські терористи випустили по Україні 540 іранських дронів-камікадзе Shahed, повідомляв Буданов.

Україна уважно стежить за кожним кроком Ірану у питанні військово-технічної співпраці з РФ. У разі продовження такої співпраці наслідки для Ірану будуть найтяжчі, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Китай не передасть зброю Росії – Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути