четвер, 16 березня 2023 23:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай допомагає РФ гвинтівками, бронежилетами і деталями до БПЛА

Китай допомагає РФ гвинтівками, бронежилетами і деталями до БПЛА
Китай допомагає РФ військовим обладнанням. Фото: Укрінформ

Китайські компанії, які пов'язані з офіційним Пекіном, відправили юрособам у РФ 1000 автоматів. Також відправили деталі безпілотників і бронежилети.

Постачання здійснювали у період із червня до грудня 2022 року. Військові поставки проходили через Туреччину та ОАЕ, пише Politico.

China North Industries Group Corporation Limited, один із найбільших державних оборонних підрядників країни, відправила гвинтівки в червні 2022 року російській компанії "Техкрим", яка також веде бізнес із російськими державними та військовими структурами.

Гвинтівки CQ-A, створені за зразком M16, але позначені в даних як "цивільні мисливські гвинтівки", за повідомленнями, використовуються воєнізованою поліцією в Китаї і різними збройними силами від Філіппін до Південного Судану і Парагваю.

Наприкінці 2022 року російські підприємства також отримали 12 партій запчастин для безпілотників, вироблених китайськими компаніями, і понад 12 тонн китайських бронежилетів, які були відправлені через Туреччину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Китаю може поговорити з Зеленським і вплинути на хід війни

Компанія Da-Jiang Innovations Science & Technology Co., також відома як DJI, у листопаді та грудні 2022 року відправила через Об'єднані Арабські Емірати дрібному російському дистриб'ютору деталі для дронів, зокрема, батареї та камери. DJI — китайська компанія, яка з 2021 року перебуває під санкціями Казначейства США за надання КНР дронів для спостереження за уйгурською меншиною в західному регіоні Сіньцзян.

У грудні минулого року Росії вдалося імпортувати понад 800 тонн бронежилетів на суму близько 10 мільйонів доларів. Ці бронежилети були вироблені турецькою компанією Ariteks, і більшість з них було імпортовано прямо з Туреччини, хоча деякі партії прибули в Росію через ОАЕ. Росія також імпортувала деяку кількість бронежилетів від китайської компанії Xinxing Guangzhou Import & Export Co.

Російська державна оборонна компанія "Рособоронекспорт" із 2022 року імпортувала мікрочіпи, прилади теплобачення та запасні частини, як-от газотурбінний двигун, із різних країн — від Китаю до Сербії та М'янми.

Митні дані не свідчать про те, що Пекін продає Москві велику кількість зброї спеціально для надання допомоги у військових діях, вони показують, що Китай постачає російським компаніям раніше не зареєстроване обладнання "подвійного призначення" — комерційні товари, які також можуть бути використані на полі бою в Україні, пише видання.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило, що лідер Китаю Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським, ймовірно, після того, як відвідає Москву наступного тижня.

Торік Зеленський представив 10 пунктів, що мають зупинити російську агресію і гарантувати Україні безпеку.

Зараз ви читаєте новину «Китай допомагає РФ гвинтівками, бронежилетами і деталями до БПЛА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути