понеділок, 10 вересня 2012 21:41

Кишкові палички і вульгарні пісні - нардепа Мельника просять вигнати із Партії регіонів
10

Фото: Фото: надане Іриною Федорів

Поблизу смт Коцюбинське у Києво-Святошинському районі столиці за участю кандидата у народні депутати від Партії регіонів по мажоритарному округу № 95 Петра Мельника відбулося відкриття лісового ставка.

Місцеві мешканці сходяться до озера, серед них — дуже багато дітей. За день до відкриття ставка депутати Коцюбинського зібрались на суботник. Вони вперше за кілька років гуртом прибрали навколишній ліс. Більше того, на очищення самого озера було витрачено 300 тисяч бюджетних гривень.

На місце події прибувають народний депутат Петро Мельник, депутат Київської облради від Партії регіонів, голова громадської організації "Екологічна варта" Наталія Семко та селищний голова Коцюбинського Вадим Садовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прописка під Києвом: "Регіонал" активно заселяє округ своїми виборцями

Зі сцени вони запевняють, що в озері купатися можна, закликають дорослих сміливо пускати у воду своїх дітей. Дехто з людей лізе у ставок. Водночас ніхто з представників влади не поспішає демонструвати цього на власному прикладі.

Поясненням такої поведінки стають озвучені журналістами висновки санепідемстанції Міністерства охорони здоров'я. Згідно них, рівень лактопозитивних кишкових паличок в озері перевищує норму. Поряд з водоймою є приватний сектор, в якому відсутня централізована каналізація, й звідтіля нечистоти можуть потрапляти в підземні води.

"Усі місцеві депутати добре знають, що фекальні стоки звідти потрапляють в ґрунтові води, які підживлюють водойму", - пояснює депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога на дому і "каруселі": скандальний "регіонал" збирає собі електорат

На це представник вищої влади замість того, щоб ретельно вивчити документ, пропонує їй звернутись до іншої СЕС — не київської, а ірпінської.

"Звісно, депутату облради Семко й нардепу Мельнику СЕС, яка перебуває в їхньому адміністративному підпорядкуванні, надасть "дуже правильні" результати для передвиборчої акції. Хоча нормальна б людина у цій ситуації сказала, що не радить купатися, доки усе не стане повністю зрозумілим", - зауважує у свою чергу Федорів.

Вона звертає увагу на те, що, попри масовий захід на воді, біля ставка немає жодного рятувального кола і рятувальника. На думку активістки, Партія регіонів за подібну халатність і байдужість до життя людей зобов'язана виключити Мельника з партійних лав.

"Після такого "відкриття" ставка, наповненого цинічним ставленням до дітей, я вважаю, що всі народні депутати, в кого є діти і здоровий глузд, мають на це реагувати відповідним чином", - наголошує Федорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські депутати дали добро на збереження реліктового лісу від забудови

Розпочинається неофіційна частина свята. На сцену виходить дівчина у білій сукні й заспівує перед маленькими дітьми й підлітками: "Я в бєлом платіце, все люді пялятся".

Наступною піснею для громади, під гаслом "Зона вільна від алкоголю", у виконанні красуні стає така: "Курили таба-табак, употребляли абсент и кое-что, кстати, тоже могли".

Після закінчення пісні до мікрофону підходить захоплений Петро Мельник й каже, що такий талант забирає до себе на бюджет у податкову академію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко досі не добилась засудження хуліганської витівки Мельника

Урочистості завершуються, й люди розходяться.

"Я не буду за Мельника голосувати. Я чудово знаю, що це все перед виборами й купатися в озері не можна. Я прийшла сюди виключно заради дітей, бо просились подивитися, що тут", – коментує подію місцева мешканка Тетяна, яка завітала сюди з дитиною й сусідкою.

"Під час "чистки" озера, згідно протоколів лісників КП "Святошинське лісопаркове господарство", були несанкціоновано вирубано дерев на загальну суму понад 300 тисяч гривень. І на саму чистку озера було виділено близько 300 тисяч. Але який сенс очищення озера за кошти бюджету, якщо не вирішене питання попадання каналізаційних стоків до водойми, де купаються діти?" - резюмує Ірина Федорів.

 

Зараз ви читаєте новину «Кишкові палички і вульгарні пісні - нардепа Мельника просять вигнати із Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути