Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2011 09:32

Кірєєва попросили "не добивати" Соколовського

Кірєєва попросили "не добивати" Соколовського

Народний депутат від НУ-НС Віктор Матчук закликав Печерський суд Києва "не добивати" його помічника, екс-уповноваженого президента з міжнародних питань енергобезпеки Богдана Соколовського і не змушувати давати свідчення у суді у примусовому порядку.

За словами Матчука, у тому фізичному стані, в якому зараз перебуває Соколовський, це дійсно небезпечно для його здоров'я.

"Хвороба суттєво впливає на його емоційний та фізичний стан. Я закликаю суд не добивати його, бо ця справа не вартує здоров'я людини. Дайте йому перепочити, трохи підлікуватися – і тоді вже запрошуйте до суду", - наголосив нардеп.

Матчук також переконаний, що суд над Тимошенко є суто політичним процесом, на якому справжні обставини укладання газової угоди вже нікого не цікавлять. Доказом цього є те, що у суд і досі не викликаний жоден свідок з російської сторони, який може надати набагато більше інформації, ніж українські свідки.

Відтак, на його думку, суд над Тимошенко перетворився на арену боротьби двох кланів, де кожен свідок, який з'являється на цьому процесі, потрапляє під величезний психологічний пресинг.

"З одного боку, на свідків тисне влада, з іншого – сама підсудна. Тут уже не йдеться ні про який пошук істини, а про те, хто перетисне свідка, хто його більше зламає. Навіть здорова людина може вийти із рівноваги під таким тиском", - вважає "нунсівець".

Народний депутат нагадав, що Соколовський уже кілька разів приходив у Печерський суд по "справі Тимошенко", але тоді його ніхто не допитував. Також він не переховувався і з'являвся у Генеральній прокуратурі, де надавав усі необхідні свідчення.

"Його покази уже зафіксовані, він від них не відмовляється. Будь ласка, користуйтеся собі ними у своє задоволення", - додав Матчук.

Як відомо, Соколовського примусово доставлять до Печерського суду для дачі свідчень у справі Юлії Тимошенко. Відповідне рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв.

Зараз ви читаєте новину «Кірєєва попросили "не добивати" Соколовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути