субота, 18 лютого 2012 19:13

Кириленко заспівав з Фомою і обрав гімн для опозиції
6

Фото: Фото: Тарас Подолян

У п'ятницю ввечері, 17 лютого народний депутат від НУ-НС і лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко започаткував рух "Українська ініціатива". Політик заспівав разом із вокалістом гурту "Мандри" Фомою.

Вони виконали українську народну пісню січових стрільців "Червона калина".

"Ця пісня має стати гімном української опозиції. На противагу гімну нашого президента - "Мурці", - зазначив Кириленко.

У приміщенні київського музею Гончара зібралось зо три десятки людей. Серед них - дружина і донька "нунсівця". Кириленко і Фома були вдягнені у джинси і вишиванки. "Червону калину" співали тричі, грали на акустичних гітарах, говорили про політику.

"Вперше заспівав цю пісню 1988-го у гуртожитку Київського національного університету імені Шевченка. У нас був гурт патріотичних студентів. Це був повний застій тут. Були люди, які мали доступ до самвидаву, де знайшли текст цієї пісні. Товариш грав на баяні, я на гітарі. Ще у школі навчився. 1989-го почали цю пісню співати на мітингах. Але для публіки сьогодні співав уперше", - розповів депутат.

Такі вечори Кириленко пообіцяв проводити регулярно. У середині березня хоче влаштувати автопробіг у село під Києвом — Медвін і влаштувати там невеликий концерт, на якому б співали українські пісні.

"В театрах, палацах культури, на вулицях — скрізь засилля чужої культури. Але ми знаємо, що ця вся піна зникне і Україна в Україні переможе", - зазначив депутат.

"Із політиків хотів би заспівати ще з Віталієм Кличком. У нього немає негативного політичного бекграунду. Зараз дуже мало таких політиків. Ніколи б не погодився співати з Януковичем. Але не думаю, що він погодився б співати зі мною", - зазначив Фома.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко заспівав з Фомою і обрав гімн для опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути