Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2013 22:12

Кириленко вимагає вигнати з країни "Кофе Хауз" через російську мову

Кириленко вимагає вигнати з країни "Кофе Хауз" через російську мову
В'ячеслав Кириленко. Фото: news2000.com.ua

Народний депутат В'ячеслав Кириленко зажадав вигнати з країни мережу кав'ярень "Кофе Хауз". Про це він написав у своєму твіттері. Приводом для невдоволення стала інформація, що потрапила в ЗМІ про те, що персоналу кав'ярень наказано говорити російською.

"Цей випадок нас ВСІХ принижує. Я сьогодні ж роблю депутатські запити про припинення неподобства і розслідування цього випадку, - написав Кириленко. - А навіщо нам взагалі тут "Кофе Хауз" ..? Вигнати їх з України негайно - за порушення Конституції та прав людини ".

Зі скаргою на кав'ярню, як зазначає "Українська правда", раніше виступив бізнесмен Іван Філіпович. На своїй сторінці у Facebook він розмістив пост під назвою "Мій досвід у Кофе Хауз".

Бізнесмен розповів, що в одній з київських кав'ярень "офіціантка наполегливо спілкувалася російською мовою" і відповіла відмовою на прохання перейти на українську. "Більше того, коли я, подякувавши, виходив з кафе, працівники навіть собі дозволили посміятися мені вслід", - обурився він.

Зіткнувшись з таким ставленням, Пилипович вирішив повернутися в кав'ярню і зажадати книгу скарг. У ході подальшої бесіди з одним із співробітників він з'ясував, що персоналу наказано говорити по-російськи. На підтвердження відвідувач кав'ярні опублікував показані йому "Стандарти обслуговування гостей", в яких наголошується "Спілкуйся у кафе тільки російською мовою" (в поясненнях уточнюється, правда, що вказівка ??стосується спілкування з колегами, там також йдеться, що "якщо гість іноземець і ти знаєш його мову, можеш говорити іноземною мовою "). Співробітник, що спілкувався з Філіповичем, розповів, що під час тренінгу для персоналу також зазначалося, що спілкуватися слід російською - оскільки "тут всі чудово розуміють російську мову".

На закінчення бізнесмен поскаржився на "хамське принизливе ставлення іноземних компаній".

У "Кофе Хауз" пізніше відповіли на звинувачення. Як передає Svidomo.org, директор кав'ярні Марина Волкова (йдеться про кав'ярні в ТРЦ "Дрім Таун", де побував Пилипович) назвала подію непорозумінням. За її словами, з бізнесменом спілкувався стажер, "який ще не знає всіх тонкощів роботи".

Представниця кав'ярні пообіцяла зв'язатися з клієнтом і вибачитися. З приводу брошури з корпоративними правилами вона зазначила, що ці правила розраховані насамперед на Москву. В українських закладах, за її словами, правило по спілкуванню виключно російською не діє.

Заклади мережі "Кофе Хауз" працюють в Москві, Санкт-Петербурзі та деяких інших російських містах, а також у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко вимагає вигнати з країни "Кофе Хауз" через російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1436

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути