вівторок, 18 січня 2011 16:57

Кириленко розкритикував владу через кримських татар

Кириленко розкритикував владу через кримських татар

Звинувачувати кримських татар в тому, що вони потребують місця для проживання, є цинізмом і безпам'ятством, відповідальність за яке лягає на владу в цілому.

Про це заявив голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко, коментуючи намір голови Ради міністрів Криму Василя Джарти нацькувати міліцію, якщо татари не покінчать з самозахопленнями землі.

Кириленко, зокрема, відзначив: "Вживаючи терміни "кримськотатарські самозахоплення", "кримських татар, які порушили закон" і т.д. прем'єр-міністр Криму Василь Джарти створює враження, нібито лише етнічні кримські татари порушують земельне законодавство, що абсолютно не відповідає дійсності".

За словами політика, давно відомо, що "завдяки тіньовим, а часто відверто кримінальним схемам найкращі кримські землі розкрадені олігархами й політико-бізнесовими угрупованнями, близькими до влади, і що ці люди – зовсім не кримські татари".

На переконання парламентарій, якщо кримський уряд хоче справді навести лад з кримськими землями, він має повернути українському народові тисячі гектарів землі, у т.ч. на узбережжях і в заповідниках, "прихватизовані криміналітетом та олігархами".

"Він має відкрити вільний доступ усім кримчанам і гостям півострова до узбережжя моря, розібравшись із захопленням прибережних ділянок, яке здійснили далеко не кримські татари", - підкреслив Кириленко.

"Обов'язок кримської влади – повернути депортованим чи їх нащадкам рівнозначні ділянки. Звинувачувати людей, яких викинули з рідної землі, в тому, що вони потребують місця для проживання, є цинізмом і безпам'ятством, відповідальність за яке лягає на владу в цілому", - резюмував голова партії "За Україну!".

Нагадаємо, голова Ради міністрів Криму Василь Джарти звернувся з відкритим листом до голови меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемільова щодо ситуації, яка склалася в автономії навколо самозахоплень. "Моє звернення продиктоване наміром покласти край ситуації, пов'язаної з так званими кримськотатарськими земельними самозахопленнями. Продовжувати далі миритися з вакханалією беззаконня кримська влада не має наміру. Самозахоплення стають серйозною перешкодою на шляху соціально-економічного розвитку автономії", - йдеться у відкритому листі.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розкритикував владу через кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути