четвер, 08 травня 2008 11:06

Кириленко просить Тимошенко рахуватися з НУ-НС

Голова фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В"ячеслав Кириленко підкреслює необхідність схвалення радою коаліції законопроекту про внесення змін у Конституцію перед внесенням його до порядку денного парламенту.

Про це сказано в повідомленні прес-служби НУНС.

"Якщо колеги із фракції БЮТ захочуть внести такий законопроект, то, відповідно до коаліційної угоди, його повинна схвалити консенсусом рада коаліції", - вважає він.

З його слів, це ж стосується й проекту постанови про створення спеціальної комісії з розробки проекту.

"Будь-які дії наших партнерів щодо змін Конституції без узгодження з нашою фракцією й спільне голосування БЮТ з регіоналами й комуністами за ці зміни будуть означати чергове порушення угоди про створення коаліції демократичних сил", - заявив Кириленко.

Лідер НУНС підкреслив необхідність обговорення на рівні фахівців, а не тільки парламентаріїв, відповідного проекту змін Основного Закону.

На думку Кириленка, заяви представників БЮТ і Партії регіонів про те, що зміни Конституції будуть проголосовані в парламенті на наступному пленарному тижні ( 12-16 травня) безвідповідальні.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, яка є лідером блоку свого імені, сподівається на внесення законопроекту щодо змін до Конституції на розгляд Ради 12-16 травня.

БЮТ має намір запропонувати Раді проект змін до Конституції, пишуть Україънськы новини.

Тимошенко виступає за перехід від парламентсько-президентської до парламентської форми правління.

Раніше БЮТ заявляв, що має намір відразу ж після великодніх свят форсувати створення в Раді спеціальної тимчасової комісії із внесення змін до Конституції.

Президент Віктор Ющенко допускає, що в Раді може бути створена тимчасова спеціальна комісія зі змін до Конституції після того, як депутати внесуть проект таких змін, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко просить Тимошенко рахуватися з НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути