вівторок, 08 квітня 2008 15:39

Кириленко обурився тим, що БЮТ підтримав ідею ПР

Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" виступає проти створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з підготовки змін до Конституції України.

Про це сказав лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко.

За його словами, фракції Партії регіонів та БЮТ наполягають на розгляді сьогодні питання щодо створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з підготовки змін до Конституції України.

Кириленко зазначив, що у фракції НУ-НС розуміють позицію фракції Партії регіонів.

"Одна річ, коли такі заяви лунають від партії, яка є опозиційною, і зовсім інша річ, коли те ж саме заявляє дружня до нас фракція БЮТ і оголошує про намір спільно з "регіонами" прийняти відповідну постанову ВР", - сказав Кириленко.

Він підкреслив, що згідно з коаліційною угодою проекти законів та постанов парламенту мають узгоджуватися на засіданнях уряду та Ради коаліції.

Кириленко наголосив, що коаліція не ухвалювала рішення про створення ТСК ВР з підготовки змін до Конституції.

Кириленко заявив, що фракція "Наша Україна – Народна самооборона" не дасть ліквідувати посаду Президента.

"Які б комбінації не вибудовувалися в цьому залі чи поза ним, ми ніколи, за жодних обставин нікому не дамо ліквідувати посаду всенародно обраного Президента України, оскільки цього не хоче український народ", - сказав він.

7 квітня лідер фракції БЮТ Іван Кириленко повідомив, що цього тижня у Верховній Раді України планується створити Тимчасову спеціальну комісію з розробки змін до Конституції України.

За словами Кириленка, БЮТ "хвилює дуалізм у виконавчій гілці влади", який необхідно усунути.

Він підкреслив, що БЮТ наполягає на зміні трьох складових, які є в Конституції. За його словами, має бути ліквідовано дублювання функцій і повноважень у органах виконавчої влади.

Кириленко наголосив, що необхідно визначитися, чи в Україні буде "парламент на чолі з канцлером коаліції, чи президентська форма правління, де Президент очолює і виконавчу гілку влади", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко обурився тим, що БЮТ підтримав ідею ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути