понеділок, 10 вересня 2012 22:57

Кириленко: більшість до виборів намагатиметься ухвалити все, що вже не зможе у новій ВР

Кириленко: більшість до виборів намагатиметься ухвалити все, що вже не зможе у новій ВР
В'ячеслав Кириленко: влада по своєму тлумачить висновки Венеційської комісії. Фото: volyn.rivne.com

Влада до виборів намагатиметься по швидше ухвалити ті закони, які у наступному парламенті вже ухвалити не зможе.

Про це в ефірі 5 каналу сказав один із лідерів Об'єднаної опозиції  В'ячеслав Кириленко.

Він переконаний, що навіть якщо влада не ухвалюватиме закон про мирні зібрання до висновків Венеційської комісії, то все рівно трактуватиме їх по своєму.

"Висновки Венеційської комісії досить своєрідно тлумачаться владою. По закону по мові теж є висновки Венеційської комісії і не тільки. Але тлумачаться вони як позитивні і схвальні, але насправді вони в ключових питаннях різко негативні. Тому, думаю, якщо влада і дочекається висновків по цьому законопроекту, то вона їх тлумачитиме на свій манер", - переконаний політик.

Кириленко додав: "Моє бачення – допустити прийняття особливо під час виборів та й ще цим вже ручним парламентом цього законопроекту категорично не припустимо".

Водночас, нардеп розповів, що в час, який залишився до виборів, опозиції у парламенті буде лише фіксувати порушення, які допускатиме більшість.

Він запевнив, що опозиція не буде масово пропускати засідання ВР:

"Частина колег все ще вноситиме свої законопроекти. Це буде не обмежений контингент, а певна кількість людей, які братимуть  участь у засіданнях парламенту, щоби відстоювати свої пропозиції. І взагалі, щоби наша політична сила була в парламенті представлена. Бо він все рівно продовжує свою роботу, але із значно нижчою ефективністю. Тому треба буде шукати якийсь баланс".

Кириленко додав: "З одного боку, іде виборча кампанія, в якій фактично всі члени  парламенту беруть участь, а з  іншого – продовжується законотворчий процес. Тут треба знайти золоту середину. Для нас це буде більше фіксування всіх порушень закону про регламент, які просто рясним дощем ллються  в парламенті з огляду на те, що хтось просто хоче встигнути прийняти в цьому парламенті те, що в наступному скликанні прийняти буде вже неможливо".

Зараз ви читаєте новину «Кириленко: більшість до виборів намагатиметься ухвалити все, що вже не зможе у новій ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути